Ortokinetic.ro - Cardiologie
Clinica Ortokinetic Bucuresti

Cardiologie

Cardiologie

Cardiologia are ca subiect de studiu bolile inimii si ale vaselor de sange.

Ea cuprinde diagnosticul si tratamentul bolilor cardiace congenitale, bolilor cardiace ischemice, insuficientei cardiace, valvulopatiilor, aritmiilor si bolilor pericardului.
 

Activitatea fizica regulata si moderata reduce riscul bolilor cardiovasculare pe termen lung. Cu toate acestea, activitatea fizica poate impune un risc considerabil de moarte subita la persoanele cu boli de inima, in special la cei cu o inflamatie cardiaca, printre care cel mai frecvent se enumera tinerii.

Bolile de inima pot fi resimtite sau pot exista fara nici o manifestare. Din acest motiv, controalele medicale periodice nu trebuie neglijate, mai ales in cazul persoanelor active si sportivilor de performanta, pentru identificarea precoce a unor eventuale probleme.
 

Bolile cardiovasculare sunt foarte frecvente iar vizita la un medic cardiolog este esentiala la aparitia oricaror simptome cum ar fi durerile in piept, palpitatiile, oboseala, slabiciunea, ametelile, tulburarile de ritm cardiac, inflamatiile din zona gleznelor, mainilor si abdomenului. 

Totodata, consultul cardiologic este obligatoriu pentru persoanele care sufera de obezitate, diabet, hipercolesterolemie sau hipertensiune arteriala, intrucat acestea se confrunta cu riscul cel mai crescut pentru aparitia bolilor cardiovasculare.

Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces in Romania. Multe dintre aceste situatii ar putea fi prevenite printr-un simplu consult de specialitate.

Pacientul care a suferit un infarct de miocard trebuie sa ramana toata viata in evidenta unui cardiolog, care sa-i moduleze tratamentul in functie de particularitatile fiecaruia.
 

La centrele medicale Ortokinetic gasesti toate investigatiile si tratamentele necesare pentru a avea o inima sanatoasa tun:

  • Consultatie si plan de recuperare;
  • Control dupa consultatie; 
  • Electrogardiograma cu interpretare;
  • Electrocardiograma de efort;
  • Ecocardiografie; 
  • Holter TA 24h, cu interpretare;
  • Kinetoterapie dedicata afectiunilor cardiovasculare.

Cine va consulta?

Solicita o programare acum

Alege varianta rapida si fa-ti o programare online, completând câmpurile de mai jos. Un reprezentant Ortokinetic te va contacta în maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.

Solicita o programare