Ortokinetic.ro - Medicina Regenerativa
Clinica Ortokinetic Bucuresti

Medicina Regenerativa

Medicina Regenerativa

Rigenera este primul tratament cu transplant de celule stem specializate, pentru artroza, necroza, arsuri, cicatrici, escare sau plagi.
 
Acesta s-a lansat in Romania pe 6 decembrie 2018 si tot atunci in Centrele Medicale Ortokinetic.
 
Tratamentul Rigenera este aprobat la nivelul Uniunii Europene si se bazeaza pe stiinta din spatele unui proiect initiat de catre NATO – Science for Peace and Security Programme care urmareste vindecarea rapida a plagilor determinate de arsuri termice sau chimice precum cele din teatrul de razboi sau in urma calamitatilor naturale.
 
Este un moment important in Medicina Regenerativa din Romania prin faptul ca transplantul de celule stem adulte devine accesibil tuturor pacientilor Centrelor Medicale Ortokinetic.
Rigenera este un tratament de regenerare celulara ce furnizeaza un concentrat imbogatit de celule stem in zona afectata, cu scopul de a determina in special instalarea proceselor de regenerare si cicatrizare a tesutului.
 
Rigenera este un tratament de medicina regenerativa ce reface structura si functia tesuturilor afectate.
 
Utilizand celule stem recoltate din tesut sanatos si aplicate apoi pe aria afectata se obtine regenerare tisulara rapida.
 
Intr-o singura procedura, pacientul devine atat donatorul cat si beneficiarul celulelor stem selectate, astfel se obtine imbogatirea numarului de celule regeneratoare de la nivelul tesutului afectat.
 

3 pasi simpli sunt parcursi in transplantul cu celule stem utilizand tehnologia Rigenera: 

1. Colectarea tesutului – sub anestezie locala, se recolteaza din zona urechii un fragment de tesut utilizand un punch de biopsie de 2.5 mm;
2. Pregatirea micro-grefei – tesutul recoltat este prelucrat si plasat in unitatea Rigenera, care timp de 1 minut va fragmenta tesutul si va filtra produsul rezultat la nivel de micron;
3. Aplicarea tratametului – microgrefa este colectata cu o seringa si apoi injectata in aria leziunii.
 
Avantajul acestei metode inovative este realizarea tratamentului intr-un singur timp chirurgical, nefiind nevoie de spitalizare, pacientul fiind totodata donator si receptor de micro-grefe de celule progenitoare specializate.
 
Cheia succesului sau consta in eficienta si simplitatea utilizarii acestuia si este deja utilizata in Europa, Asia (cu o mare cerere in special in Japonia) si America de Sud.
Tratamentul inovativ este rezultatul a 15 ani de cecetare, metod fiind folosota deja in peste 40 de tari din lume, cu rezultate dovedite.
 
Domenii de aplicabilitate a transplantului cu celule stem specializate, in Centrele Medicale Ortokinetic:
 

Aplicatii in ortopedie
 • Artroza;
 • Necroza;
 • Leziuni articulare;
 • Gonartroza;
 • Coxartroza.
   

 Aplicatii in dermatologie

 • Arsuri;
 • Rani;
 • Cictrici post abdominoplastie si post-cezariana;
 • Picior diabetic.

 

Avantaje
 • procesare rapida a grefei;
 • siguranta in manipulare;
 • fara risc de contaminare intre tesuturi;
 • utilizare doar de grefe autologe si homologe simultan;
 • procedura standardizata;
 • procedura minim invaziva.

 

Tehnologia Rigenera

Rigenera este o tehnologie de fragmentare a tesuturilor, capabila in cateva minute sa obtina de la orice tesut uman, zeci de mii de microgrefe.
Acestea pot fi folosite si intraoperator de catre medical chirurg pentru a regenera tesuturile deteriorate, cum ar fi pielea, osul sau cartilajul.
 
Tehnologia despre care vorbim se gaseste intr-un dispozitiv medical de unica folosinta, numit Rigeneracon - o capsula sterila in interiorul careia se plaseaza fragmente de tesut recoltat fara durere, de la pacient, care vor fi fragmentate pentru a obtine microgrefele.
Acestea din urma au o dimensiune medie de 50 de microni si pot fi utilizate prin aplicare directa in zona ce necesita regenerare. 
 
Dispozitivele medicale Rigeneracon (clasa I) prezinta o retea de 100 de orificii hexagonale, fiecare orificiu este delimitat de cate 6 micro-lame create pentru sectionarea eficienta atat a tesuturilor tari cat si a celor moi.
Se realizeaza dezagregarea celulara a unui fragment de tesut (mm patrat este suficient pentru regenerarea a pana la 200 mm patrati de tesut) alaturi de filtrarea ce tine cont de dimensini predefinite, rezultand astfel micro-grefa pe care ne-o dorim.
Dupa un timp scurt de dezagregare celulara (1-5 minute in functie de tipul de tesut) concentratul de microgrefe este extras din dispozitiv si este gata sa fie folosit, exact in forma aceata pentru a fi introdus in suprafetel care se vor tratate.
 
Fondatorii marcii Rigenera sunt medicii Antonio Graziano si Riccardo D'Aquino. Acestia au inceput testele clinice in 2006, iar prima linie de dispozitive tehnico-chirurgicale avand la baza tehnologia Rigenera, a fost gata in 2013.
 
In Romania, in momentul lansarii, Centrele Medicale Ortokinetic reprezinta singura posibilitate de acces pentru acest tratament inovator, pentru specialitatile Ortopedie – Traumatologie si Dermatologie.
 

 

INTREABA UN SPECIALIST
Introduceti numele
Email
Telefon
Intrebarea dumneavoastra