Ortokinetic.ro - Medicina Sportiva
Clinica Ortokinetic Bucuresti

Medicina sportiva

Medicina sportiva

Medicina sportiva este o ramura a medicinei care implica prevenirea, diagnosticarea si tratamentul accidentelor si afectiunilor care au loc in timpul activitatilor fizice si sportive dar si consilerea si propunerea de masuri preventive destinate mentinerii si ameliorarii conditiei fizice pentru sportivii si persoanele active de toate varstele.
 

Medicina sportiva contribuie la prevenirea traumatismelor si imbolnavirilor legate de sport.

Consultul de medicina sportiva vizeaza afectiunile legate de sport, precum si sfaturile si masurile destinate mentinerii si ameliorarii conditiei fizice, pentru toate nivelurile de varsta.
Sfatul medical ajuta la alegerea sporturilor adaptate capacitatilor fizice ale persoanei, varstei sale si aspiratiilor sportive, ofera indicatii privind durata si intensitatea de dorit ale antrenamentului cu scopul de a evita orice dezechilibru susceptibil sa puna in joc sanatatea sportivului. 

Testul spirometric de capacitate pulmonara este o investigatie prin care se masoara cantitatea de aer inspirata si expirata intr-un anumit interval de timp, se verifica daca capacitatea respiratorie a unei persoane este afectata - prin volumul de aer care poate fi respirat (inspirat si expirat).

Testul masoara cat de bine se face trecerea oxigenului de la plamani in sange. 

Testul tesutului somatic are ca scop identificarea caracteristicilor fizice si a metodelor de antrenament specifice. Oamenii au fost impartiti in mai multe categorii numite tipuri somatice (soma = corp – in limba greaca). Fiecare dintre noi suntem o combinatie a 3 tipuri, in acelasi timp, trebuie sa avem in vedere ca desi tipul somatic ramane constant de-a lungul vietii, aspectul corpului se poate modifica in urma antrenamentelor.

Testul somatic analizeaza tipul fiecarui pacient si cum ar trebui sa se antreneze in functie de asta.

 

In cadrul Centrelor medicale Ortokinetic, Medicina Sportiva ofera investigatii de specialitate in cadrul laboratorului de teste de efort si diagnostic functional, pentru toate categoriile de sportivi, precum si asistenta medicala de specialitate in caz de imbolnaviri sau traumatisme:

 • Consultatie initiala;
 • Control;
 • Inchidere fisa pentru aviz medico-sportiv; 
 • Inchidere fisa pentru aviz provizoriu medico-sportiv; 
 • Consiliere antidoping; 
 • Consiliere medicatie pentru efortul sportiv; 
 • Spirometrie (analiza capacitatii pulmonare); 
 • Stabilire programe personalizate si propuneri tip de exercitii / jocuri; 
 • Pachet de medicina sportiva, personalizat, pentru sportivii profesionisti.

 

Medicina sportiva ofera investigatii de specialitate in cadrul laboratorului de teste de efort si diagnostic functional, pentru toate categoriile de sportivi, precum si asistenta medicala de specialitate in caz de imbolnaviri sau traumatisme.

 

In cadrul Medicinei Sportive se efectueaza examene medicale initiale si periodice pentru sportivi, care implica:

 • determinarea starii de sanatate - diagnostic medical;
 • precizarea, predictia efectului/impactului pe care o anumita patologie il poate avea asupra sanatatii individului, in conditiile practicarii unui anumit sport;
 • precizarea ramurilor sportive in care sportivul va obtine performanta maxima;
 • refacerea completa dupa efort a sportivilor indiferent de varsta;
 • determinarea momentului optim de reintrare in activitatea de antrenament si competitia sportiva;
 • nutritia sportivului.

Cine va consulta?

Solicita o programare acum

Alege varianta rapida si fa-ti o programare online, completând câmpurile de mai jos. Un reprezentant Ortokinetic te va contacta în maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.

Solicita o programare