Ortokinetic.ro - Nutritie
Clinica Ortokinetic Bucuresti

Nutritie

Nutritie

Nutritia reprezinta o specialitate medicala ce are in vedere diagnosticarea si tratamentul principalelor afectiuni cu substrat nutritional si metabolic (cele mai frecvente fiind dislipidemiile, hiperuricemiile, guta, porfiriile, obezitatea si denutritia), promovand un stil de viata si alimentatie sanatos.
 

Nutritia studiaza si interpreteaza interactunile dintre micro si macronutrientii din hrana, necesarul energetic si principiile nutritive, implicate in dezvoltarea normala a organismului, in raport cu mentenanta, sanatatea ori starea de boala a organismului uman. Relatia dintre aportul alimentar si consumul energetic, precum si consecintele excesului alimentar sau deficientelor nutritive, sunt deopotriva foarte importante.


Alimentatia echilibrata este unul dintre elementele de baza ale unui stil de viata sanatos, contribuind la mentinerea sanatatii, preventia numeroaselor patologii asociate, precum si la tratarea anumitor afectiuni. Datorita diferentelor interindividuale, cea mai eficienta abordare in situatia unei schimbari in stilul de alimentie o reprezinta nutritia personalizata.

Nutritia este unul dintre factorii de baza care influenteaza performantele sportive. 

Persoanele active si sportivii de performanta beneficiaza chiar mai mult de un plan nutritional adecvat. Nutritia este unul dintre factorii de baza care influenteaza performantele sportive.
 

Recomandarile nutritionale pentru sportivii amatori sau de performanta cuprind:

 • analiza necesarului caloric pe baza compozitiei corporale si activitatii fizice desfasurate;
 • stabilirea unui program de mese corelat cu antrenamentul fizic care sa sporeasca performantele atletice si sa ajute la refacere imediata a organismului dupa efortul fizic intens;
 • atingere compozitiei corporale adecvate care sa asigure performante fizice inalte;
 • stabilirea unui plan de hidratare adecvat;
 • consilierea in privinta suplimentelor alimentare pentru sportivi
   

Indiferent de stilul tau de viata, la noi vei gasi analizele si tratamentele care iti asigura o forma fizica ideala:

 • Consultatie nutritie (anamneza, ancheta alimentara, analiza jurnalului alimentar);
 • Calcularea riscului cardiovascular global;
 • Analiza compozitiei corporale si interpretarea acesteia; 
 • Prescriere dieta personalizata; 
 • Consiliere si monitorizare saptamanala.

Cine va consulta?

Solicita o programare acum

Alege varianta rapida si fa-ti o programare online, completând câmpurile de mai jos. Un reprezentant Ortokinetic te va contacta în maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.

Solicita o programare