Programari:
(numar cu tarif normal)
031.9494
Pipera-Tunari Nr. 58
031.9494, Tasta 3.
Piata Dorobanti
031.9494, Tasta 2.
Piata Timpuri noi
031.9494, Tasta 1.


In urma unei tendinite cvadricipitala bilaterala am urmat un tratament de 3 sedinte de ESWT la domnul doctor Mihai Rascu, pe durata a 3 saptamani. Dupa prima sedinta am reusit sa fac alergare usoara fara dureri, dupa a doua am ajuns la un antrenament mai complex cu intensitatea de 70-80%, iar dupa a treia, antrenamentele au ajuns la normal. Pe tot parcursul tratamentului a existat o comunicare continua cu medicul. Atlet de performanta fiind, acest tratament a salvat probabil un sezon ce altfel ar fi fost ratat.

"

Adrian Vasile
Atlet de performanta, component al lotului national de atletism


"Cu 3 saptamani inainte de Campionatele Europene de Atletism de la Praga 2015 am suferit o accidentare la nivelul calcaneului si credeam ca voi spune pas acestei competitii, am ajuns la Dr Rascu unde am fost diagnosticata si tratata corect intr-un timp scurt, reusind sa particip-desi nu mai speram- la concursul pt care ma pregatisem in ultimele 3 luni reusind cea mai buna performanta a mea.Totul a decurs normal cu explicatii pe intelesul meu si al antrenorului meu, acestea din urma fiind importante pt noi deoarece am inteles ce am gresit pana acum si ce trebuie sa facem sa nu mai ajungem in astfel de situati. Foarte importanta mi s-a parut colaborarea pe care a avut-o cu kinetoterapeutul meu, fiind tot timpul interesant de evoluatia mea.

"

CRISTINA SANDU
Componenta a lotulul national al Romaniei de Atletism-Triplusalt, locul 9 la Campionatele Europene de la Praga 2015


"In ultimele luni m-am luptat cu diverse accidentari iar Dr Rascu a fost cel care a fost langa mine in toata aceasta perioada reusind de fiecare data sa ma vindece. Am fost tratata corespunzator, cu profesionalism dar si cu zambetul pe buze(lucru important pe mine tinand cont de varsta mea).Vom colabora in orice situatia , increderea in dansul fiind maxima.Vreau sa ii multumesc pt modul in care toata lumea s-a comportat cu mine si pt ca mi-a oferit sansa de a juca la Campionatele Europene din vara.

"

ABED KADER DANA
Campioana modiala la handbal U18

Fasceita plantara – Pinten calcanean

Ce este fasceita plantara ?
Fasceita plantara este cea mai comuna cauza a durerii de calcai. Fascia plantara este o banda fibroasa care se intinde de la calcai pana la baza degetelor si are un rol important in mentinerea boltii plantare. La fiecare pas pe care il facem ea se intinde sustinand greutatea corpului. Inflamatia ei poarta numele de fasceita plantara.

Care sunt simptomele fasceitei plantare?
Cei mai multi pacienti resimt o durere de calcai dimineata la primii pasi,  durere care  se atenueaza dupa 10-20 de minute , putand reapare in cursul zilei in cazul solicitarii excesive a piciorului.

Din ce cauza apare fasceita plantara?
Cauzele aparitie fasceitei plantare si a pintenilor calcaneeni sunt numeroase :

 • efort fizic prelungit (alegatul, sariturile, mersul,  statul in picioare pot pune presiune pe fascie ducand astfel  la aparitia durerilor de calcai)
 • artrita (mai multe tipuri de artrita determina  inflamatia tendoanelor incluzand astfel si fascia plantara )
 • diabetul poate duce de asemenea la cresterea durerii de calcai
 • incaltamintea incorecta este cel mai frecventa factor care determina aparitia fasceitei plantare - greutatea corpului nu se distribuie in mod egal pe toata suprafata piciorului crescind astfel tensiunea in fascia plantara si ducand la inflamarea ei
 • greutatea corporala crescuta
 • sarcina poate duce la aparitia durerilor calcaneene atat prin greutate suplimentara cat si prin modificarile hormonale care favorizeaza relaxarea ligamentelor si a tendoanelor care nu sunt astfel pregatite pentru efortul zilnic

Ce sunt si cum se formeaza pintenii calcaneeni?
Pintenul calcanean apare secundar fasceitei plantare si reprezinta o calcifiere la nivelul calcaiului. Pintenul calcanean se intinde pana la tesutul senzitiv si nervi accentuand durerea de calcai. Apare la orice categorie de varsta cu incidenta mai mare la varsta de mijloc dar repartizata in mod egal atat la barbati cat si la femei.


Care este mecanismul aparitiei durerilor de calcai la persoane cu pinteni calcaneeni?
Durerea de calcai nu este datorata presiunii directe pe pinten ci mai degraba inflamatiei tesuturilor din jurul pintenului.

Cum se pune diagnosticul de pinten calcanean?
Diagnosticul in cazul pintenului calcanean se face prin radiografie.

Care sunt metodele de tratament ale pintenilor calcaneeni?
Tratamentul pintenilor calcaneeni poate consta in:

 • cel mai eficent tratament este Terapia cu unde de soc -Terapia Shockwave (eficienta este de 70-80%)
 • in cazul durerii de calcai excesive se poate folosi medicatie antiinflamatorie, gheata, repaus fizic
 • fizioterapia
 • rontgenterapia (destul de controversata)
 • interventia chirurgicala cu o incidenta totusi crescuta a infectiilor postoperatorii
 • talonete calcanene
 • exercitii de gimnastica medicala - streching

Ce exercitii de streching sunt recomandate in cazul durerilor de calcai cauzate de pinteni calcaneeni?

Ex 1. Cu fata la perete, la  piciorul cu pinten calcanean genunchiul complet intins si calcaiul lipit de podea, celalalt genunchi indoit, va apropiati cu pieptul de perete si mentineti pozitia 10 secunde. Efectuati acest exercitiu de 20 de ori pe sedinta.

Ex 2. Cu un picior in fata celulalt, cu calcaiele lipite de podea si tinandu-va de un suport incercati sa va lasati in jos. Mentineti pozitia 10 secunde si repetati exercitiu de 20 ori.

O serie intreaga de alte exercitii sunt disponibile. Intrebati kinetoterapeutul care dintre acestea sunt potrivite pentru dumneavoastra.