Ortokinetic.ro - Protezare articulara
Clinica Ortokinetic Bucuresti

Protezare articulara

Protezare articulara

Ce sunt protezele articulare?

Protezele articulare sunt dispozitive implantabile in corpul uman care inlocuiesc articulatiile uzate si sunt menite sa reproduca actiunea naturala a acestora. Protezele sunt fabricate din metal si plastic si adesea o componenta de polietilena se interpune intre componentele metalice. Un bio-ciment special (polimetilmetacrilat-PMMA) se foloseste de rutina pentru a facilita integrarea componentelor metalice in os.

 

Cand este necesara inlocuirea unei articulatii cu o proteza?

O serie de afectiuni pot cauza dureri articulare si impotenta functionala care adesea duc la protezare articulara. In majoritatea cazurilor durerea este cauzata de subtierea sau distrugerea cartilajului articular (suprafata alba lucioasa de la nivelul articulatiei) ca urmare a uzurii articulare (artoza), fracturilor sau alte afectiuni. Protezarea articulara este indicata in cazurile in care durerile sunt severe si persista in ciuda tratamentului conservativ.

 

Care sunt rezultatele pe termen lung?

Majoritatea pacientilor operati sunt capabili sa efectueze activitatile zilnice mai usor si cu mai putina durere dupa protezarea articulara. Protezele au o durata de viata de peste 10 ani iar calitatea vietii pacientilor este imbunatatita semnificativ prin disparitia sau diminuarea durerii, cresterea fortei musculare si a libertatii de miscare articulara. 
La Ortokinetic ne straduim sa va oferim o reintoarcere la viata normala cat mai rapida si cu minimum de restrictii.

 

Ce articulatii pot fi protezate la Ortokinetic?

Efectuam de rutina proteze de sold, genunchi si umar. Rezultatele sunt excelente similare cu cele din literatura de specialitate. In plus medicii nostrii va pot oferi cu succes proteze de cot, cap radial, metacarpiene si falange. O discutie detaliata privind beneficiile si restrictiile postoperatorii este recomandata.

INTREABA UN SPECIALIST
Introduceti numele
Email
Telefon
Intrebarea dumneavoastra