Ortokinetic.ro - Urologie
Clinica Ortokinetic Bucuresti

Urologie

Urologie

Tulburarile genitourinare reprezinta domeniul patologiei cu care urologia se ocupa, atat din punct de vedere medical, ca de exemplu in cazul infectiilor urinare, hiperplaziei benigne de prostata și tratamentului conservator al acestora, cat și cura chirurgicala a unor afectiuni ca tumorile maligne renale, vezicale si prostatice, litiaza renala sau vezicala, malformatii congenitale, traumatisme reno-urinare si incontinenta de efort.

Abordarea medicala a unor afectiuni urologice ca de exemplu, infectii urinare, este combinata cu corectia chirugicala a anomaliilor congenitale sau a unor cancere in sfera genito-urinara. Investigarea incontinentei urinare, disfunctiilor sexuale, infertilitatii masculine, urologia pediatrica sunt apanajul specialistului urolog.
 

Nu uita de consultul urologic anual!

Consultul urologic presupune examinarea organelor genitale si a prostatei, in cele mai multe cazuri si este extrem de necesar, deoarece in lipsa lui afectiunile aparatului genital pot evolua, pot afecta viata sexuala si chiar si capacitatea de a avea copii.
Prostata si simptomele pe care nu trebuie sa le ignori
Prostata este o glanda situata sub vezica urinara, de marimea unei castane, strabatuta de uretra prostatica. Functia acesteia este de a produce un lichid special ce participa la formarea spermei. In mod natural prostata creste cu varsta. Afectiunile cele mai frecvente sunt reprezentate de inflamatia acesteia sau prostatita, cresterea in volum sau adenomul de prostata sau transformarea neoplazica si anume adenocarcinomul de prostata.

 

Simptomele pentru care ar trebui solicitat un consult sunt:

    • mictiuni frecvente - in special noaptea
    • scaderea presiunii jetului urinar
    • durere sau usturimi la mictiune
    • durere suprapubiana
    • prezenta sangelui in urina sau sperma
    • scaderea capacitatii de a obtine sau mentine erectia
    • senzatia acuta de urinare ce nu poate fi amanata
    • senzatia de urinare incompleta

 

Cum decurge consultul urologic:

Acesta presupune examinarea organelor genitale si a prostatei, in cele mai multe cazuri si este extrem de necesar, deoarece in lipsa lui, afectiunile aparatului genital pot evolua, pot afecta viata sexuala si chiar si capacitatea de a avea copii.

 

Consultul urologic cuprinde:

    • o intalnire cu medicul specialist urolog si o ecografie urologica (rinichi, vezica, prostata)
Si la recomandarea medicului:
    • un set de analize ale sangelui si urinei
 

Ai grija de tine si programeaza-te la un control!

Cine va consulta?

Solicita o programare acum

Alege varianta rapida si fa-ti o programare online, completând câmpurile de mai jos. Un reprezentant Ortokinetic te va contacta în maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.

Solicita o programare