Ortokinetic.ro - ECG si Holter
Clinica Ortokinetic Bucuresti

ECG si Holter

ECG si Holter

ELECTROCARDIOGRAMA (E.K.G.)

Ce este electrocardiograma?

Este o metodă instrumentala pentru investigaţie şi diagnostic de referinţă în bolile cardiovasculare realizată cu ajutorul electrocardiografului prin înregistrarea unui traseu grafic care corespunde curenţilor electrici produşi de inimă în timpul activităţii sale, iar interpretarea este coroborată cu datele clinice

 

Plasarea electrozilor:

Plasarea electrozilor este precedată de pregătirea psihică şi fizică a pacientului care trebuie să fie relaxat, poziţionat în decubit dorsal ,după care curăţăm, degresăm, dezinfectăm și aplicăm gel pentru o mai  bună înregistrare pe:    

  • faţa internă a braţului drept = electrod roşu 
  • faţa internă a braţului stâng = electrod galben  
  • faţa internă a piciorului drept = electrod negru
  • faţa internă a piciorului stâng = electrod verde
     
De ce este important să facem această investigație?

Este importata verificarea periodică a ritmului cardiac pentru a exclude orice boală a mușchiului inimii sau o afecțiune de natură electrică.  
Orice modificare a ritmului cardiac poate cauza diferite factori de risc care sunt :  înaintarea în vârstă, apariția problemelor de natură cardiovasculară, malformațiile cardiace congenitale, infarctul miocardic, afecțiunile glandei tiroide,  dar și  fumatul, alcoolul, cafeina  etc.
 

Cum se efectuează?

Pacientul cand intra în cabinetul medical pentru prima data ,se va efectua o inspectie generala unde  va fi rugat să își îndepărteze hainele ce ii acoperă pieptul, gleznele și încheieturile mâinilor.
 În dreptul zonelor descoperite, vor fi plasați electrozi medicali adezivi. Cu ajutorul acestora se va înregistra ritmul cardiac și activitatea electrică a inimii. 
Electrozii sunt ulterior conectați la aparatul EKG, iar pacientul va trebui să respire normal și să stea nemișcat, fără să vorbească, timp de câteva secunde.
Durata unei electrocardiograme nu depaseste mai mult de 10 minute .
Procedura este o investigație nedureroasă. Singurul disconfort apare atunci când se îndepărtează electrozii la încheierea investigație.

 

Cine va consulta?

Solicita o programare acum

Alege varianta rapida si fa-ti o programare online, completând câmpurile de mai jos. Un reprezentant Ortokinetic te va contacta în maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.

Solicita o programare