Crioterapie - Ortokinetic

Tratamente

Crioterapie

Crioterapia utilizeaza la nivel general sau local temperaturi scazute pentru corpul uman. 

Ce este crioterapia?

Crioterapia este utila pentru tratarea diferitelor leziuni articulare sau musculare pentru:

  • scaderea procesului inflamator
  • diminuarea durerii si spasmelor
  • favorizarea supravietuirii celulare
  • diminuarea metabolismului celular
  • sustinerea vasoconstrictiei

Metode de crioterapie

Metode traditionale: 

  • Compresele reci – indicate in procesele inflamatorii sau dureroase. 
  • Pungile reci – suport pentru vindecarea tumefactiilor, entorselor si a leziunilor in care saculeti umpluti cu gheata sunt aplicati pe suprafata afectata aproximativ 5 minute. 
  • Baia cu apa rece cu o durata intre 10 si 30 de secunde la o temperatura sub 20 ̊ C. 
  • Sprayurile de racire confera un efect ce ajuta in calmarea durerii si a inflamatiei, difuzand particule reci. Aceasta terapie se foloseste in cazul intinderilor, luxatiilor, entorselor, contuziilor sau a traumatologiei sportive. 
  • Masajul gheata sub forma de cuburi in cazul afectiunilor post traumatice, reumastimale, inflamatorii, contracturilor musculare, dureaza de obicei 5 – 10 minute. 

Beneficiile crioterapiei

  • Imbunatateste circulatia sangvina
  • Imbunatatirea sistemului imunitar – prin stimularea circulatiei sangvine se dezvolta  sistemul imunitar si se normalizeaza dezechilibrele hormonale.
  • Cresterea nivelului de energie si a fortei reprezinta unul din cele mai frecvente efecte mai ales cand organismul intra in stare de alerta prin imbunatatirea sistemului imunitar.
  • Scaderea starii de oboseala pe masura ce se acumuleaza mai multe sesiuni de crioterapie
  • Adjuvant in recuperarea afectiunilor sportive dar si pentru afectiunile musculare generale, durerile articulare sau procesele inflamatorii, pe langa kinetoterapie, pentru scaderea durerii si un proces de recuperare mai rapid. 
  • Reduce timpul necesar recuperarii datorita beneficiilor anti-inflamatorii si analgezice.
  • Creste nivelul de concentrare si ajuta memoria in performantele sportive.
  • Ajuta la combaterea insomniei si la o stare generala de bine odata cu imbunatatirea sistemului imunitar si a fluxului sangvin, cu cresterea puterii de concentrare si cu un somn mai bun, se va imbunatati si starea generala dar si combaterea stresutui, durerilor musculare sau articulare, crioterapia fiind folosita chiar si in patologii precum eczema sau psoriazis.

Echipa noastra a urmat numeroase cursuri de supraspecializate, fiind certificata pentru a efectua terapii la cel mai inalt nivel lucrand cu sportivi din inalta performanta a Romaniei dar si cu oameni care aveau nevoie de ajutor in calitatea vietii de zi cu zi.

Fă o programare
sau vino la una dintre clinicile noastre

programează-te!

Cere o programare

Alege varianta rapidă și fă-ți o programare online, completând câmpurile de mai jos.
Un reprezentant Ortokinetic te va contacta în maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.



    DISTRIBUIE

    Info pacienți

    Articole utile din blogul nostru

    Cum funcționează tratamentul cu ultrasunete pentru durerile de genunchi?

    Durerile de genunchi pot transforma fiecare pas într-un mare disconfort și pot fi cauzate de mai mulți factori, în special o accidentare, artrită sau suprasolicitare. Când crema "miraculoasă" din reclamele de la TV nu face minuni, iar medicamentele antiinflamatoare devin o rutină, poate e momentul să descoperi o soluție diferită tratamentul cu ultrasunete pentru genunchi. Citește mai departe pentru a-i descoperi beneficiile.

    Mai mult

    Durerile de creștere la copii – cum le gestionăm?

    Ai observat vreodată cum, într-o zi, copilul tău pare mai înalt cu un centimetru, dar în aceeași zi se plânge de dureri misterioase la picioare? Așa se manifestă durerile de creștere, un fenomen perfect normal, dar deloc plăcut pentru cei mici și, uneori, destul de frustrant pentru tine. O vizită la o clinică privată de ortopedie în București te poate ajuta să afli mai multe!

    Mai mult

    Care este diferența dintre kinetoterapie și fizioterapie?

    Te-ai trezit vreodată întrebându-te ce diferenţă este între kinetoterapie şi fizioterapie, dar n-ai încercat să găseşti un răspuns pentru că ți s-a părut prea complicat? Poate că ai simţit că sună prea similar sau ai presupus că sunt acelaşi lucru. Ei bine, adevărul este că, deşi sunt complementare, aceste două concepte sunt destul de diferite.

    Mai mult

    CONTACTEAZĂ-NE!

    Echipa noastră vă stă la dispoziție
    pentru orice întrebare!

    Clinica Pipera-Tunari 58

    021.9694 Tasta 1

    Clinica Timpuri Noi

    021.9694 Tasta 2

    Clinica Dorobanți Bitolia 14

    021.9694 Tasta 3

    Clinica Băneasa

    021.9694 Tasta 4