Alte Specialități

Diabet zaharat si boli metabolice

Diabetul zaharat reprezinta o tulburare a metabolismului zaharului.

Diabet, Nutritie si Boli metabolice este o specialitate medicala ce are in vedere diagnosticarea si tratamentul pacientilor cu tipul 1 si tipul 2 de diabet zaharat, dar si a principalelor afectiuni cu substrat nutritional si metabolic (cele mai frecvente fiind dislipidemiile, hiperuricemiile, guta, porfiriile, obezitatea si denutritia), promovand un stil de viata si alimentatie sanatos.

Facem diferenta intre forma primara, care consta de regula dintr-o lipsa conditionata a insulinei, hormonul care scade nivelul glucozei din sange (diabetul insulino-dependent, circa 5% din cazuri), si forma secundara, care dispune de suficienta insulina, insa care nu ajunge in organele care folosesc glucoza si in musculatura (asa numitul diabet tip 2, aprox. 95% din cazuri).

In ambele cazuri, pacientii se confrunta cu un nivel permanent crescut al glucozei. De-a lungul anilor, acest nivel crescut dauneaza vaselor de sange si organelor.

Fă o programare
sau vino la una dintre clinicile noastre

Diabetul de tip 2 este cel a carui frecventa este in continua creste in tarile puternic dezvoltate. Este asociat de regula, cu nivelul crescut al colesterolului, si sedentarismul, aspecte care influenteaza sensibilitatea la efectul insulinei, in special in musculatura, astfel ca nivelul zaharului care ajunge in muschi, scade.

Diabetul zaharat este o afectiune cu o incidenta in continua crestere, vizand toate grupele de varsta. Acesta se caracterizeaza prin cresterea glicemiei insotita sau nu de rezistenta crescuta la insulina, cu modificari la nivelul metabolismului glucidic, lipidic si proteic.

Diabetul zaharat poate debuta sau poate evolua cu complicatii acute metabolice – coma diabetica – sau complicatii cronice sistemice : neurologice – diverse forme de neuropatii, renale – nefropatia diabetica, oftalmologice – retinopatia diabetica, cat si cardiovasculare.

Tulburarile metabolice apar atunci cand procesul normal al metabolismului este perturbat din cauza unei afectiuni mostenite sau dobandite. Ele se caracterizeaza in general prin acumularea in exces a anumitor compusi chimici, acest lucru impiedicand buna functionare a organismului si rezultand in afectare neurologica, hepatica, articulara, cutanata, cardiaca sau retard al dezvoltarii somatice. 

Medicii si specialistii centrelor medicale Ortokinetic iti ofera garantia unui diagnostic si tratament personalizat in functie de nivelul de activitate si performantele pe care doresti sa le atingi.


Indiferent de stilul tau de viata, la noi vei gasi analizele si
tratamentele care iti asigura o forma fizica ideala.

Echipa Ortokinetic

Specialiștii noștri în Diabet

programează-te!

Cere o programare

Alege varianta rapidă și fă-ți o programare online, completând câmpurile de mai jos.
Un reprezentant Ortokinetic te va contacta în maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.  DISTRIBUIE:

  Info pacienți

  Articole utile din blogul nostru

  Ghid pentru RMN

  RMN-ul este una dintre cele mai cunoscute investigații de imagistică medicală existente, care de-a lungul timpului a […]

  Mai mult

  Programe de recuperare

  Programele de recuperare sunt concepute sa accelereze recuperarea dupa un traumatism sau o interventie chirurgicala. Ele includ […]

  Mai mult

  Signal

  Esti asigurat Signal Iduna? Parteneriatul Ortokinetic Clinic cu Signal Iduna a fost special creat sa vina in […]

  Mai mult

  CONTACTEAZĂ-NE!

  Echipa noastră vă stă la dispoziție
  pentru orice întrebare!

  Clinica Pipera-Tunari 58

  021.9694 Tasta 1

  Clinica Timpuri noi

  021.9694 Tasta 2

  Clinica Dorobanți Bitolia 14

  021.9694 Tasta 3

  Clinica Băneasa

  021.9694 Tasta 4