Efectele secundare ale fizioterapiei si cum pot fi acestea tinute sub control - Ortokinetic

Ghid pentru prima ta vizită

Efectele secundare ale fizioterapiei si cum pot fi acestea tinute sub control

Întreabă medicul

Întrebări pe subiect:

Fizioterapia este un tip de terapie fizică ce utilizează diverse tehnici pentru a ajuta la îmbunătățirea funcției fizice și la reducerea durerii. Este adesea utilizată pentru a trata o varietate de afecțiuni, cum ar fi durerile de spate, durerile articulare și leziunile sportive. Cu toate că în general este sigură și eficientă, aceasta poate avea și efecte secundare de care este bine să țineți cont înainte de a începe ședințele.

Efecte secundare des întâlnite

Unele dintre cele mai frecvente efecte secundare ale fizioterapiei se pot manifesta prin  durere și disconfort în timpul tratamentului sau rigiditate după tratament, vânătăi sau umflături, amorțeală sau furnicături și dureri de cap. Aceste efecte secundare sunt, de obicei, ușoare și temporare și pot fi adesea gestionate dacă veți avea o comunicare corespunzătoare cu fizioterapeutul dumneavoastră.

Cum să gestionați efectele secundare

Pentru a gestiona efectele secundare comune ale fizioterapiei, există mai multe opțiuni disponibile, precum tehnici de gestionare a durerii, întindere și odihnă, medicamente pentru durere fără prescripție medicală, terapie cu gheață sau căldură și terapie prin masaj. Fizioterapeutul vă poate ajuta să determinați cea mai bună abordare pentru ameliorarea durerilor pe care le puteți experimenta. Nu ezitați să îi transmiteți chiar și cel mai mic detaliu, în așa fel încât să poată să vă ofere soluții cât mai personalizate.

Efecte secundare rar întâlnite

Deși rare, există unele efecte secundare mai grave care pot apărea în cazul fizioterapiei. Reacții alergice, infecții, leziuni nervoase și cheaguri de sânge sunt doar câteva dintre ele și sunt în general legate de utilizarea necorespunzătoare a echipamentului sau a tehnicilor, sau de afecțiuni medicale subiacente. Este important să discutați cu fizioterapeutul despre orice îngrijorare sau risc potențial înainte de a începe tratamentul pentru a vă asigura că aveți parte de unul corespunzător și de îngrijire la cel mai înalt nivel.

Prevenirea efectelor secundare ale fizioterapiei

Pentru a preveni efectele secundare ale fizioterapiei, este important să aveți o bună comunicare cu fizioterapeutul, să folosiți corect echipamentele și tehnicile, să vă odihniți și să vă hidratați corespunzător și să urmați toate instrucțiunile de îngrijire ulterioară. Luând aceste măsuri, puteți minimiza riscul de efecte secundare și maximiza beneficiile fizioterapiei. În plus, este important să discutați despre orice afecțiuni sau preocupări medicale înainte de a începe tratamentul, deoarece poate contribui la prevenirea unor potențiale complicații și la asigurarea celui mai bun rezultat posibil.

Astfel, te asigurăm că la Ortokinetic reușim să ținem sub control efectele secundare ar putea apărea, lucru care se datorează anilor noștri de experiență și specialiștilor foarte bine pregătiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fiți la curent cu activitățile noastre, precum și cu ultimele informații despre recentele tendințe în domeniul sănătății și sfaturi de la specialiștii noștri.

Info pacienți

Alte articole asemănătoare

Recuperarea durerii de spate – sfaturi pentru a scăpa de durere și a-ți recăpăta mobilitatea

Durerile de spate sunt o problemă comună care afectează milioane de oameni la nivel global, iar indiferent dacă ai o viață activă sau sedentară, probabilitatea de a te confrunta cu dureri de spate la un moment dat este ridicată.

Mai mult

Optimizează-ți sănătatea – cum să beneficiezi de serviciile Ortokinetic prin asiguratorul tău

Accesul la servicii medicale de înaltă calitate este esențial pentru menținerea unei vieți sănătoase, iar la clinica Ortokinetic îți oferim posibilitatea de a beneficia de o gamă variată de tratamente și consultații, colaborând cu majoritatea companiilor de asigurări de sănătate recunoscute.

Mai mult

Pașii inițiali în recuperarea ortopedică post-chirurgicală

Pentru a te recupera după o intervenție chirurgicală ai nevoie, printre altele, de dedicare și răbdare, iar această etapă inițială implică gestionarea atentă a durerii, îngrijirea meticuloasă a rănii și introducerea graduală a exercițiilor blânde pentru a îmbunătăți mobilitatea și a întări musculatura.

Mai mult

CONTACTEAZĂ-NE!

Echipa noastră vă stă la dispoziție
pentru orice întrebare!

Clinica Pipera-Tunari 58

021.9694 Tasta 1

Clinica Timpuri noi

021.9694 Tasta 2

Clinica Dorobanți Bitolia 14

021.9694 Tasta 3

Clinica Băneasa

021.9694 Tasta 4