Ortokinetic.ro - Fizio-kinetoterapie
Clinica Ortokinetic Bucuresti

Fizio-kinetoterapie

Fizio-kinetoterapie

Planul de recuperare intotdeauna este adaptat la varsta pacientului si conditia fizica actuala precum si la valorile parametrilor vitali și starea generala a pacientului.

Se realizeaza sub atenta supraveghere a specialistului, cu diverse aparate si accesorii pentru imbunatatirea activitatii fizice si a starii de sanatate.

Studiile au evidentiat in timp ca varsta nu reprezinta un impediment pentru practicarea exercitiilor fizice. Acestea pot corecta chiar si valorile colesterolului, diabetul şi obezitatea si au un efect de scădere a tensiunii arteriale, atat a celei sistolice, cat şi a celei diastolice.

 

Pentru anumiti pacienti este recomandat si un consult cardiologic inainte de inceperea sedintelor de kinetoterapie.

Kinetoterapia vizeaza in principal grupele mari de muşchi pe o durată de aproximativ 30 de minute, precedate de miscari de incalzire si incheiate cu miscari de revenire dupa efort, totalul de timp al unei sedinte fiind de 50 de minute.

 

Educaţia pentru miscare realizata in mod corect, este indicat sa apara din primele zile de viaţă şi trebuie continuată constant.

Pentru nou-nascut si mai tarziu in copilaria mica, familia are rolul cel mai important in a forma deprinderile, iar copilul nu trebuie neaparat sa aiba probleme de sanatate pentru a face kinetoterapie, pentru ca miscarea este cea mai la indemana forma de terapie.

 

Kinetoterapia aplicata unui bebelus ajuta la imbunatatirea mobilitatii si la stabilitatea articulatiilor dar stimuleaza si tonusul muscular, circulatia, digestia si respiratia.

Acest lucru atrage dupa sine si stimularea psihica, astfel ca, copilul se va adapta mai usor la noile situatii din viata lui. Dezvoltarea psihica reprezinta un proces care se desfasoara in stransa conexiune cu dezvoltarea motorie si biologica.

Planul de exercitii parcurs de kinetoterapeut pentru dezvoltarea copilului, are in vedere si masajul terapeutic ori hidrokinetoterapia, forme adaptate la stadiul de dezvoltare al copilului: varsta, starea de sanatate, gradul de receptivitate la sedintele de kinetoterapie, nivelul de adaptare la efort si calitatile motrice ale copilului.

 

Hidrokinetoterapia ofera rezultate foarte bune in tratamentul integral pentru o gama complexa de afecțiuni. Aceasta se realizeaza intr-un mediu placut, in aer liber, numai in sediul nostru din Pipera si doar in anotimpul cald.

Kinetoterapia in apa aduce un plus prin faptul ca reduce greutatea corpului uman, facilitand astfel mobilitatea si pacientul se misca mai usor, ceea ce sporeste motivatia si reduce timpul de recuperare.

Dureri de spate cauzate de sedentarism si remedii recomandate

Solicita o programare acum

Alege varianta rapida si fa-ti o programare online, completând câmpurile de mai jos. Un reprezentant Ortokinetic te va contacta în maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.

Solicita o programare