Fizioterapia - când poate să aibă efecte secundare - Ortokinetic

Stiri

Fizioterapia – când poate să aibă efecte secundare

Întreabă medicul

Întrebări pe subiect :

Fizioterapia este o știință care se ocupă de tratarea și restabilirea mușchilor și articulațiilor care suferă din cauza unor accidente sau dizabilități. Este pusă în practică prin intermediul metodelor precum: masaj, exerciții fizice, apă, căldură, electricitate etc.

Pentru fizioterapie optează o mulțime de pacienți de toate vârstele, pentru a trata probleme precum: atacuri cerebrale, scleroză multiplă, afecțiuni neurologice, afecțiuni ale coloanei vertebrale, reabilitarea fracturilor, osteoartrita, artrita reumatoidă etc. Procedurile specifice fizioterapiei pot avea efecte benefice și în cazul pacienților care suferă de anxietate, depresie, boli pulmonare și cardiovasculare, recuperare post natală sau probleme de circulație.

Pentru punerea în practică a acestor terapii se apelează la centre specializate, precum Ortokinetic, unde profesioniștii îți vor da îndrumări pentru a adapta totul cât mai bine pentru tine.

Multe persoane își pun întrebări legate de efectele secundare ale fizioterapiei. În mod normal, la pacienții care nu au diverse boli grave, ci doar afecțiuni musculare/articulare, nu există efecte secundare. Sunt însă și anumite proceduri care sunt interzise celor care suferă de diverse boli sau nu sunt recomandate fără consultul unui specialist.

  • TENS – această procedură constă în stimularea directă la nivelul tegumentului și ajută la combaterea durerilor în diferite cazuri. În ceea ce privește contraindicațiile, trebuie să ai în vedere că poate produce aritmii, motiv pentru care este interzisă persoanelor care suferă de boli grave ale inimii sau care au pacemaker.
  • Ultrasunete – aparatele care lucrează cu ultrasunete sunt foarte apreciate pentru că stimulează celulele metabolismului, reduc durerea, contribuie la creșterea nivelului fluxului sangvin sau la stimularea producerii de colagen. Referitor la contraindicații, astfel de aparate trebuie evitate de către persoanele care suferă de tumori, stări febrile, TBC, insuficiență hepatică/renală/cardiacă/respiratorie, afecțiuni grave ale creierului și inimii, tromboflebita, varice sau inflamații alergice.
  • Balneoterapia – procedurile care includ băi cu aburi, apă termală, sare etc., sunt foarte benefice și relaxante, însă, nu oricine le poate practica. Acestea pot fi permise cu maximă precauție în cazul persoanelor trecute de 70 de ani și care au probleme cardiace grave, deoarece apa fierbinte sporește circulația sângelui și patologiile existente se pot agrava.
  • Masajul – Sunt o mulțime de pacienți care trebuie să evite masajul sau să urmeze unul cu precauție, mai exact vorbim de cei care suferă de: leziuni tegumentare, afecțiuni dermatologice, eritem solar, contuzii, arsuri, hematoame, varice, tromboze, AVC recent, cancer, diverse boli urogenitale, digestive, respiratorii și circulatorii.

Cu siguranță, există și alte afecțiuni care nu sunt compatibile cu fizioterapia, deoarece sunt foarte multe și situația se schimbă de la un pacient la altul. Acesta este și motivul pentru care procedurile de fizioterapie trebuie urmate în centrele specializate, unde sunt medici care știu exact ce să îți recomande, în funcție de situația ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fiți la curent cu activitățile noastre, precum și cu ultimele informații despre recentele tendințe în domeniul sănătății și sfaturi de la specialiștii noștri.

Info pacienți

Alte articole asemănătoare

Cât durează recuperarea după protezarea genunchiului?

Probabil că ai auzit destule povești: operația de protezare a genunchiului îți redă libertatea, mobilitatea, independența. Dar ce se întâmplă după aceea? Cum arată drumul către momentul în care genunchiul tău funcționează ca nou? Recuperarea după protezarea genunchiului nu e doar o simplă perioadă de convalescență; e un drum presărat cu provocări, dar și cu satisfacții pe măsură. Citește mai departe pentru a afla tot ce trebuie să știi.

Mai mult

Cum funcționează tratamentul cu ultrasunete pentru durerile de genunchi?

Durerile de genunchi pot transforma fiecare pas într-un mare disconfort și pot fi cauzate de mai mulți factori, în special o accidentare, artrită sau suprasolicitare. Când crema "miraculoasă" din reclamele de la TV nu face minuni, iar medicamentele antiinflamatoare devin o rutină, poate e momentul să descoperi o soluție diferită tratamentul cu ultrasunete pentru genunchi. Citește mai departe pentru a-i descoperi beneficiile.

Mai mult

Durerile de creștere la copii – cum le gestionăm?

Ai observat vreodată cum, într-o zi, copilul tău pare mai înalt cu un centimetru, dar în aceeași zi se plânge de dureri misterioase la picioare? Așa se manifestă durerile de creștere, un fenomen perfect normal, dar deloc plăcut pentru cei mici și, uneori, destul de frustrant pentru tine. O vizită la o clinică privată de ortopedie în București te poate ajuta să afli mai multe!

Mai mult

CONTACTEAZĂ-NE!

Echipa noastră vă stă la dispoziție
pentru orice întrebare!

Clinica Pipera-Tunari 58

021.9694 Tasta 1

Clinica Timpuri Noi

021.9694 Tasta 2

Clinica Dorobanți Bitolia 14

021.9694 Tasta 3

Clinica Băneasa

021.9694 Tasta 4