Importanța mișcării acasă – exerciții simple pe care le poate practica oricine - Ortokinetic

Ghid pentru prima ta vizită

Importanța mișcării acasă – exerciții simple pe care le poate practica oricine

Întreabă medicul

Întrebări pe subiect:

Kinetoterapia la domiciliu reprezintă o modalitate excelentă de a spori forța fizică și mobilitatea fără a ieși din casă, aspect ideal pentru cei cu probleme de mobilitate, leziuni sau boli cronice. De la recuperarea post-chirurgicală până la tratarea bolilor și promovarea stării de bine, exercițiile la domiciliu sunt excelente pentru persoane de toate vârstele.

Exerciții de întindere pentru flexibilitatea și sănătatea articulațiilor

Exercițiile de stretching realizate regulat sunt fundamentale în orice regim de kinetoterapie pentru că acestea îmbunătățesc flexibilitatea, sănătatea articulațiilor și gestionarea stresului. Un exemplu de stretching este întinderea în șezut a tendonului ischiogambier, mișcarea fiind foarte simplă, dar eficientă.

Exerciții de rezistență pentru întărirea mușchilor și îmbunătățirea stabilității

Exercițiile de rezistență folosind benzi sau greutatea corporală pot ajuta la întărirea mușchilor și la îmbunătățirea stabilității. Un exercițiu de rezistență de bază, dar foarte bun, pe care să îl încorporezi în rutina ta este presa pentru picioare în șezut.

Exerciții de echilibru pentru coordonare și prevenirea căderilor

Exercițiile de echilibru sunt esențiale, în special pentru adulții în vârstă și pentru cei care se recuperează după accidentări. Acestea îmbunătățesc coordonarea și atenuează riscul de cădere, iar simpla ridicare pe vârfuri este un exercițiu de echilibru excelent, care poate fi făcut cu ușurință acasă.

Exerciții de respirație profundă pentru îmbunătățirea capacității pulmonare și a aportului de oxigen

Exercițiile de respirație profundă sunt fundamentale în kinetoterapie, ajutând la creșterea capacității pulmonare și a aportului de oxigen. Acestea sunt recomandate în special pentru persoanele cu probleme respiratorii și pot fi practicate cu ușurință pe parcursul zilei.

Exerciții cardiovasculare pentru promovarea sănătății inimii și a condiției fizice generale

Exercițiile cardiovasculare precum mersul pe jos sau folosirea bicicletei staționare sunt excelente pentru menținerea sănătății inimii și a condiției fizice generale. În funcție de condiția ta fizică, acestea pot fi ajustate pentru a se potrivi ritmului tău.

Program personalizat și sigur

Înainte de a începe orice program de exerciții de kinetoterapie la domiciliu, consultarea cu un kinoterapeut bun este esențială. Acesta te poate îndruma pentru a dezvolta un program care să se potrivească abilităților și nevoilor tale și să te asigure că nu te expui nici unui risc în timpul exercițiilor.

Practicarea consecventă a exercițiilor de kinetoterapie acasă poate duce la îmbunătățiri semnificative ale sănătății, iar în tot acest timp te bucuri de confort deplin și faci și economii considerabile de timp. Pe lângă beneficiile fizice, această practică promovează autonomia, independența și încrederea, fiind o călătorie către o sănătate și o mobilitate mai bune. Apelează la Ortokinetic dacă ești în căutarea unui specialist care să te ajute cu un plan eficient!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fiți la curent cu activitățile noastre, precum și cu ultimele informații despre recentele tendințe în domeniul sănătății și sfaturi de la specialiștii noștri.

Info pacienți

Alte articole asemănătoare

Recuperarea durerii de spate – sfaturi pentru a scăpa de durere și a-ți recăpăta mobilitatea

Durerile de spate sunt o problemă comună care afectează milioane de oameni la nivel global, iar indiferent dacă ai o viață activă sau sedentară, probabilitatea de a te confrunta cu dureri de spate la un moment dat este ridicată.

Mai mult

Optimizează-ți sănătatea – cum să beneficiezi de serviciile Ortokinetic prin asiguratorul tău

Accesul la servicii medicale de înaltă calitate este esențial pentru menținerea unei vieți sănătoase, iar la clinica Ortokinetic îți oferim posibilitatea de a beneficia de o gamă variată de tratamente și consultații, colaborând cu majoritatea companiilor de asigurări de sănătate recunoscute.

Mai mult

Pașii inițiali în recuperarea ortopedică post-chirurgicală

Pentru a te recupera după o intervenție chirurgicală ai nevoie, printre altele, de dedicare și răbdare, iar această etapă inițială implică gestionarea atentă a durerii, îngrijirea meticuloasă a rănii și introducerea graduală a exercițiilor blânde pentru a îmbunătăți mobilitatea și a întări musculatura.

Mai mult

CONTACTEAZĂ-NE!

Echipa noastră vă stă la dispoziție
pentru orice întrebare!

Clinica Pipera-Tunari 58

021.9694 Tasta 1

Clinica Timpuri noi

021.9694 Tasta 2

Clinica Dorobanți Bitolia 14

021.9694 Tasta 3

Clinica Băneasa

021.9694 Tasta 4