Medicina de familie - Ortokinetic

Alte Specialități

Medicina de familie

Reorientarea asistentei medicale spre medicina omului sanatos a dat o noua dimensiune specialitatii MEDICINA DE FAMILIE si, in acelasi timp, a condus la redescoperirea rolului esential al medicului de familie. De aceea astazi este la fel de importanta o buna alegere a medicului tau de familie, pe cat este alegerea unui medic specialist in conditii de boala. Pentru ca odata ales, medicul de familie devine mentorul si strategul sanatatii tale.

Calităţile unui bun medic de familie sunt (dincolo de competenţa pur profesională – valoare a oricarei specialităţi medicale): de a explica limpede pacienţilor lucruri legate de sănătatea lor, de a-i informa în privinţa tuturor opţiunilor posibile privind prevenirea bolilor, diagnosticul şi tratamentul; de a putea fi uşor de găsit şi de abordat de către pacienţii săi; de a avea relaţii şi legături în lumea medicală şi de a avea noţiuni de legislaţie medicală.

Medicii de familie sunt medici specialişti educaţi în conformitate cu caracteristicile disciplinei. Ei sunt medici personali, în principal responsabili pentru asigurarea de îngrijiri continue şi comprehensive oricărei persoane care necesită asistenţă medicală, fără deosebire de vârstă, sex şi boală. Ei îngrijesc persoana în contextul familial, comunitar şi cultural al acesteia, respectând autonomia pacienţilor lor. Medicii de familie au responsabilitate profesională faţă de comunitate.

În procesul de management al bolii, ei integrează factori fizici, psihologici, sociali, culturali şi existenţiali, folosind cunoştinţele şi încrederea născute din contactele repetate. Medicii de familie îşi exercită rolul profesional promovând sănătatea, prevenind îmbolnăvirea şi furnizând tratament curativ sau paliativ.

Fă o programare
sau vino la una dintre clinicile noastre

Acest lucru se întâmplă fie direct, fie prin intermediul altor servicii, potrivit nevoilor de sănătate şi resurselor disponibile în comunitatea pe care o servesc, asistând pacienţii în accesarea acestor servicii. Ei trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru dezvoltarea şi menţinerea abilităţilor lor, a echilibrului şi a valorilor personale pentru o asistenţă medicală efectivă şi sigură.

În primul rând medicul de familie asigura asistenta medicala si sociala tuturor pacientilor indiferent de vârsta, sex sau patologie si reprezinta legatura dintre comunitate si sistemul national de sanatate.

Medicul de familie abordeaza pacientul atât în conditii de sanatate, cât si în conditii de boala; are rolul de a supraveghea si mentine starea optima de sanatate si de a promova un stil de viata sanatos, de a depista o boala cronica in faza incipienta si de a preveni si trata complicatiile unei afectiuni.

Medicul de famile devine la nevoie un “manager de caz”, un coordonator medical pentru pacient – stie tot istoricul sau medical si il poate ghida catre cele mai bune solutii de tratament, in functie de recomandarea specialistilor si de situatia sa specifica, dar si de preferintele sale. Este vital pentru pacient sa existe o persoana care sa integreze toate informatiile medicale transmise de specialisti, sa le traduca pe limba sa, sa ii explice variantele si sa ii ofere un sfat avizat si obiectiv cu privire la cea mai buna metoda de tratament.

programează-te!

Cere o programare

Alege varianta rapidă și fă-ți o programare online, completând câmpurile de mai jos.
Un reprezentant Ortokinetic te va contacta în maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.



    DISTRIBUIE

    Info pacienți

    Articole utile din blogul nostru

    Cât durează recuperarea după protezarea genunchiului?

    Probabil că ai auzit destule povești: operația de protezare a genunchiului îți redă libertatea, mobilitatea, independența. Dar ce se întâmplă după aceea? Cum arată drumul către momentul în care genunchiul tău funcționează ca nou? Recuperarea după protezarea genunchiului nu e doar o simplă perioadă de convalescență; e un drum presărat cu provocări, dar și cu satisfacții pe măsură. Citește mai departe pentru a afla tot ce trebuie să știi.

    Mai mult

    Cum funcționează tratamentul cu ultrasunete pentru durerile de genunchi?

    Durerile de genunchi pot transforma fiecare pas într-un mare disconfort și pot fi cauzate de mai mulți factori, în special o accidentare, artrită sau suprasolicitare. Când crema "miraculoasă" din reclamele de la TV nu face minuni, iar medicamentele antiinflamatoare devin o rutină, poate e momentul să descoperi o soluție diferită tratamentul cu ultrasunete pentru genunchi. Citește mai departe pentru a-i descoperi beneficiile.

    Mai mult

    Durerile de creștere la copii – cum le gestionăm?

    Ai observat vreodată cum, într-o zi, copilul tău pare mai înalt cu un centimetru, dar în aceeași zi se plânge de dureri misterioase la picioare? Așa se manifestă durerile de creștere, un fenomen perfect normal, dar deloc plăcut pentru cei mici și, uneori, destul de frustrant pentru tine. O vizită la o clinică privată de ortopedie în București te poate ajuta să afli mai multe!

    Mai mult

    CONTACTEAZĂ-NE!

    Echipa noastră vă stă la dispoziție
    pentru orice întrebare!

    Clinica Pipera-Tunari 58

    021.9694 Tasta 1

    Clinica Timpuri Noi

    021.9694 Tasta 2

    Clinica Dorobanți Bitolia 14

    021.9694 Tasta 3

    Clinica Băneasa

    021.9694 Tasta 4