Medicină Regenerativă (Rigenera) - Ortokinetic

Tratamente

Medicina Regenerativă (Rigenera)

Rigenera este primul tratament cu transplant de celule progenitorii specializate, pentru artroză, necroză, arsuri, cicatrici, escare sau plăgi.

Acesta s-a lansat în România pe 6 decembrie 2018 și tot atunci în Centrele Medicale Ortokinetic.

Tratamentul Rigenera este aprobat la nivelul Uniunii Europene si se bazeaza pe stiinta din spatele unui proiect initiat de catre NATO – Science for Peace and Security Programme care urmareste vindecarea rapida a plagilor determinate de arsuri termice sau chimice precum cele din  teatrul de razboi sau in urma calamitatilor naturale.

 

Este un moment important in Medicina Regenerativa din Romania prin faptul ca transplantul de celule stem adulte devine accesibil tuturor pacientilor Centrelor Medicale Ortokinetic. Rigenera este un tratament de regenerare celulara ce furnizeaza un concentrat imbogatit de celule stem in zona afectata, cu scopul de a determina in special instalarea proceselor de regenerare si cicatrizare a tesutului.

Fă o programare
sau vino la una dintre clinicile noastre

Rigenera este un tratament de medicina regenerativa ce
reface structura si functia tesuturilor afectate.

Utilizand celule stem recoltate din tesut sanatos si aplicate apoi pe aria afectata se obtine regenerare tisulara rapida.

Intr-o singura procedura, pacientul devine atat donatorul cat si beneficiarul celulelor stem selectate, astfel se obtine imbogatirea numarului de celule regeneratoare de la nivelul tesutului afectat.

3 pași simpli
sunt parcurși în transplantul cu celule stem
utilizând tehnologia Rigenera:

1. Colectarea tesutului
Sub anestezie locala, se recolteaza din zona urechii un fragment de tesut utilizand un punch de biopsie de 2.5 mm.

2. Pregatirea micro-grefei
Tesutul recoltat este prelucrat si plasat in unitatea Rigenera, care timp de 1 minut va fragmenta tesutul si va filtra produsul rezultat la nivel de micron.

3. Aplicarea tratametului
Microgrefa este colectata cu o seringa si apoi injectata in aria leziunii.

Avantajul acestei metode inovative este realizarea tratamentului intr-un singur timp chirurgical, nefiind nevoie de spitalizare, pacientul fiind totodata donator si receptor de micro-grefe de celule progenitoare specializate.

Cheia succesului sau consta in eficienta si simplitatea utilizarii acestuia si este deja utilizata in Europa, Asia (cu o mare cerere in special in Japonia) si America de Sud. Tratamentul inovativ este rezultatul a 15 ani de cecetare, metod fiind folosota deja in peste 40 de tari din lume, cu rezultate dovedite.

 

Domenii de aplicabilitate a transplantului cu celule stem specializate,
în Centrele Medicale Ortokinetic:

Aplicații în ortopedie

Artroza
Necroza
Gonartroza

Aplicații în dermatologie

Arsuri
Rani
Cicatrici post abdominoplastie si post-cezariana
Picior diabetic

Avantaje

Procesare rapida a grefei
Siguranta in manipulare
Fara risc de contaminare intre tesuturi
Utilizare doar de grefe autologe si homologe simultan
Procedura standardizata
Procedura minim invaziva

programează-te!

Cere o programare

Alege varianta rapidă și fă-ți o programare online, completând câmpurile de mai jos.
Un reprezentant Ortokinetic te va contacta în maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.  Tehnologia Rigenera

  Rigenera este o tehnologie de fragmentare a tesuturilor, capabila in cateva minute sa obtina de la orice tesut uman, zeci de mii de microgrefe.
  Acestea pot fi folosite si intraoperator de catre medical chirurg pentru a regenera tesuturile deteriorate, cum ar fi pielea, osul sau cartilajul.

  Tehnologia despre care vorbim se gaseste intr-un dispozitiv medical de unica folosinta, numit Rigeneracon – o capsula sterila in interiorul careia se plaseaza fragmente de tesut recoltat fara durere, de la pacient, care vor fi fragmentate pentru a obtine microgrefele.
  Acestea din urma au o dimensiune medie de 50 de microni si pot fi utilizate prin aplicare directa in zona ce necesita regenerare.

  Dispozitivele medicale Rigeneracon (clasa I) prezinta o retea de 100 de orificii hexagonale, fiecare orificiu este delimitat de cate 6 micro-lame create pentru sectionarea eficienta atat a tesuturilor tari cat si a celor moi.

  Se realizeaza dezagregarea celulara a unui fragment de tesut (mm patrat este suficient pentru regenerarea a pana la 200 mm patrati de tesut) alaturi de filtrarea ce tine cont de dimensini predefinite, rezultand astfel micro-grefa pe care ne-o dorim.

  Dupa un timp scurt de dezagregare celulara (1-5 minute in functie de tipul de tesut) concentratul de microgrefe este extras din dispozitiv si este gata sa fie folosit, exact in forma aceata pentru a fi introdus in suprafetel care se vor tratate.

  Fondatorii marcii Rigenera sunt medicii Antonio Graziano si Riccardo D’Aquino. Acestia au inceput testele clinice in 2006, iar prima linie de dispozitive tehnico-chirurgicale avand la baza tehnologia Rigenera, a fost gata in 2013.

  In Romania, in momentul lansarii, Centrele Medicale Ortokinetic reprezinta singura posibilitate de acces pentru acest tratament inovator, pentru specialitatile OrtopedieTraumatologie si Dermatologie.

  Echipa Ortokinetic

  Ortopezi supraspecializați

  DISTRIBUIE:

  Info pacienți

  Articole utile din blogul nostru

  Originea kinetoterapiei: De la practici antice la teoria modernă

  În antichitate, exercițiile fizice erau văzute ca fiind esențiale pentru menținerea sănătății și echilibrului.

  Mai mult

  Gimnastica medicală – definiție și principii fundamentale

  Gimnastica medicală, o ramură esențială a medicinii sportive, este definită ca un ansamblu de exerciții fizice special concepute pentru a preveni și trata diverse afecțiuni.

  Mai mult

  Aparate folosite în kinetoterapie

  Kinetoterapia, sau terapia prin mișcare, este o componentă esențială a medicinei moderne. Aceasta se bazează pe tehnicile manuale ale terapeutului, dar și pe aparate specializate care facilitează și optimizează procesul de recuperare.

  Mai mult

  CONTACTEAZĂ-NE!

  Echipa noastră vă stă la dispoziție
  pentru orice întrebare!

  Clinica Pipera-Tunari 58

  021.9694 Tasta 1

  Clinica Timpuri noi

  021.9694 Tasta 2

  Clinica Dorobanți Bitolia 14

  021.9694 Tasta 3

  Clinica Băneasa

  021.9694 Tasta 4