Ortokinetic.ro - Radiologie digitala
Clinica Ortokinetic Bucuresti

Radiologie digitala

Radiologie digitala

Nou! Examinarea sistemului osteoarticular prin:

  • Tehnologie de ultima generatie
  • Medici cu experienta vasta in domeniu
  • Un diagnostic precis si complet
     

Examinarea radiologica conventionala (RX) este una din cele mai frecvent utilizate tehnici de investigatie imagistica a sistemului osteoarticular.
Aceasta metoda este atraumatica si permite obtinerea unor imagini ale structurilor osoase, cu ajutorul radiatiilor X, cu scopul diagnosticarii cu acuratete a afectiunilor pacientului.

Radiografia digitala este o metoda inovatoare prin care razele X nu mai impregneaza un film, ci sunt recalculate in pixeli digitali folosindu-se un detector cu rezolutie inalta. Aceasta permite obtinerea unor imagini de o calitatea inalta, cu informatii precise asupra structurilor lezate.
Imaginile radiologice obtinute digital pot fi arhivate pentru comparatiile ulterioare.
 

Ce presupune investigatia?

Realizarea unei imagini digitale a zonei examinate, prin expunerea controlata a pacientului la un fascicul de radiatie X si folosirea sistemelor de de autocorectie şi control prin care se reduce la maximum expunerea pacientului la fasciculul de radiatie X.

In funcție de afecțiunea pacientului, acesta sta intins pe masa sau se poziționeaza in picioare (in cazul radiografiei la genunchi).
 

Ce afectiuni depisteaza?

Radiografia se recomanda în cazul diagnosticarii unor afecțiuni traumatice osteoarticulare.
 

Cum ne pregatim pentru radiografie?

Pentru momentul efectuarii investigației, pacientul este rugat sa-și indeparteze hainele, bijuteriile, aparatele dentare mobile, ochelarii și alte obiecte metalice care pot interfera cu procedura.
 

Contraindicatii

Investigațiile radiologice nu sunt recomandate femeilor insarcinate și copiilor. Este foarte important ca in prima parte a sarcinii, femeia sa nu fie expusa radiatiilor, deoarece acestea pot produce mutatii la nivelul ADN-ului. Atat in cazul femeilor insarcinate, cat si in cazul copiilor, trebuie sa se tina cont de acelasi raport risc-beneficiu.

Cine va consulta?

Solicita o programare acum

Alege varianta rapida si fa-ti o programare online, completând câmpurile de mai jos. Un reprezentant Ortokinetic te va contacta în maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.

Solicita o programare