Radiologie digitală - Ortokinetic

Imagistică și investigații

Radiologie digitală

 

Nou!
Examinarea sistemului osteoarticular prin:

 • Tehnologie de ultima generatie
 • Medici cu experienta vasta in domeniu
 • Un diagnostic precis si complet

Examinarea radiologica conventionala (RX) este una din cele mai frecvent utilizate tehnici de investigatie imagistica a sistemului osteoarticular.
Aceasta metoda este atraumatica si permite obtinerea unor imagini ale structurilor osoase, cu ajutorul radiatiilor X, cu scopul diagnosticarii cu acuratete a afectiunilor pacientului.

Radiografia digitala este o metoda inovatoare prin care razele X nu mai impregneaza un film, ci sunt recalculate in pixeli digitali folosindu-se un detector cu rezolutie inalta. Aceasta permite obtinerea unor imagini de o calitatea inalta, cu informatii precise asupra structurilor lezate.
Imaginile radiologice obtinute digital pot fi arhivate pentru comparatiile ulterioare.

Fă o programare
sau vino la una dintre clinicile noastre

Ce presupune investigatia?

Realizarea unei imagini digitale a zonei examinate, prin expunerea controlata a pacientului la un fascicul de radiatie X si folosirea sistemelor de de autocorectie şi control prin care se reduce la maximum expunerea pacientului la fasciculul de radiatie X.

In funcție de afecțiunea pacientului, acesta sta intins pe masa sau se poziționeaza in picioare (in cazul radiografiei la genunchi).

Ce afectiuni depisteaza?

Radiografia se recomanda în cazul diagnosticarii unor afecțiuni traumatice osteoarticulare.

Cum ne pregatim pentru radiografie?

Pentru momentul efectuarii investigației, pacientul este rugat sa-și indeparteze hainele, bijuteriile, aparatele dentare mobile, ochelarii și alte obiecte metalice care pot interfera cu procedura.

programează-te!

Cere o programare

Alege varianta rapidă și fă-ți o programare online, completând câmpurile de mai jos.
Un reprezentant Ortokinetic te va contacta în maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.  Contraindicatii

  Investigațiile radiologice nu sunt recomandate femeilor insarcinate și copiilor. Este foarte important ca in prima parte a sarcinii, femeia sa nu fie expusa radiatiilor, deoarece acestea pot produce mutatii la nivelul ADN-ului. Atat in cazul femeilor insarcinate, cat si in cazul copiilor, trebuie sa se tina cont de acelasi raport risc-beneficiu.

  Echipa Ortokinetic

  Cine va consulta?

  Dr. Pasteurella SARBU

  Medic primar Radiologie – Imagistica medicala

  Cosmin George VIȘAN

  Asistent radiologie
  Specialist: Investigatii RMN & Radiologice

  DISTRIBUIE:

  Info pacienți

  Articole utile din blogul nostru

  Tot ce trebuie să știi despre artroscopie – 5 cele mai utilizate tipuri

  Artroscopia este o procedură chirurgicală minim invazivă care permite medicilor să vizualizeze, să diagnosticheze și să trateze […]

  Mai mult

  Ortopedia – ramură a medicinei care se ocupă de menținerea și îmbunătățirea stării fizice

  Înaintarea în vârstă, accidentele fizice sau anumite diagnostice își pot pune amprenta în mod negativ asupra stării fizice, determinând apariția durerii sau probleme de mobilitate care te pot împiedica să execuți chiar și cele mai simple activități.

  Mai mult

  Tipuri de proteze de genunchi: De la modelele parțiale la cele totale

  Protezele de genunchi reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru pacienții care suferă de afecțiuni musculo-scheletale grave. Acestea sunt concepute pentru a restabili mobilitatea și a reduce durerea asociată cu deteriorarea articulației genunchiului.

  Mai mult

  CONTACTEAZĂ-NE!

  Echipa noastră vă stă la dispoziție
  pentru orice întrebare!

  Clinica Pipera-Tunari 58

  021.9694 Tasta 1

  Clinica Timpuri noi

  021.9694 Tasta 2

  Clinica Dorobanți Bitolia 14

  021.9694 Tasta 3

  Clinica Băneasa

  021.9694 Tasta 4