Fizioterapie TECAR - Ortokinetic

Tratamente

Fizioterapie TECAR

 TECAR Winback Sport joaca un rol important in obtinerea performantei. Prin intermediul unor protocoale bine determinate, fiziokinetoterapeutul va asocia masajul cu energia WinBack, pentru a accelera recuperarea sportivului dupa un efort intens.

In domeniul traumatologiei, TECAR Winback Sport este utilizat in cazul traumatismelor musculare si scheletice acute. Energia TECAR Winback Sport, asociata unui tratament imediat, reduce amploarea traumatismului si ofera sportivului posibilitatea unei reintoarceri mai rapide si mai eficace la activitatea fizica.
Traumatismele provoaca contuzii, ele sunt tratate imediat pentru restructurarea tesutului lezat si stoparea procesului inflamator. In faza preoperatorie, efuziunile si edemele, sunt reduse pentru a usura astfel interventia chirugicala. In faza postoperatorie, complicatiile terapeutice sunt reduse.

Indicatii terapeutice: entorse, rupturi musculare, fracturi, ligamentoplastii, proteze si osteosinteze. Post-traumatic acut (Ziua 1- Ziua 3, utilizare exclusiv in mod non-termic): antialgic si antiinflamator, antiedematos. Post-traumatic cronic sau sechelar: actiune fibrolitica.

Pentru refacerea dupa o competitie, un masaj profund cu echipamentul TECAR Winback  destinde in mod eficient muschii care au fost pusi la grea incercare de catre efortul intensiv. Aceste gesturi stimulante si relaxante repun mai rapid in functiune structura biomecanica, redand in acelasi timp tonicitatea muschilor. Contracturi musculare, rigiditate, leziuni musculare recente sau mai vechi: intinderi, rupturi, contuzii musculare.

Pentru preventie, misiunea terapeutului este aceea de a identifica punctele slabe ale functiilor biomecanice ale pacientului, carora le va asocia un program de stimulare si de recuperare pentru preventia oricarui tip de traumatism. Apoi va corecta postura sportivului pentru a evita pozitiile vicioase care slabesc aceste functii.

TECAR Winback – BEAUTY 

Actioneaza impreuna cu expertiza terapeutului pentru a aduce un raspuns eficient, rapid și de lunga durata pentru condiții care, pana in prezent, au fost considerate greu de rezolvat. De exemplu, celulita fibroasa, depozitele adipoase localizate, ptoza abdominala etc.
 
Eliminare tesut adipos si remodelare

Energia TECAR Winback 3SE permite remodelarea zonelor dificile, precum abdomenul, celulita moale sau chiar celulita fibroasa si faciliteaza reducerea tuturor tipurilor de celulita, a depozitelor de grasime și a retinerilor de apa.

TECAR Winback 3SE are un efect direct de reducere a imperfecțiunilor in zonele de acumulare (abdomen, șolduri, coapse) acționand prin efect diatermic și ciculator.

 Diminuarea volumului reduce presiunea pe hipoderma, estompand efectul de coaja de portocala. 

TECAR Winback 3SE este, deci, un raspuns ideal pentru diminuarea si eliminarea imperfecțiunilor, in profunzime.
 Celulita Fibroasa – Are acțiune antialgica, apoi indeparteaza aderentele cu o hipertermie localizata. 

Tehnica: masaj usor apoi framantare in TECAR Winback 3SE pentru un tratament focalizat, in vederea eliberarii tensiunilor.
 

Depozit adipos local – Actioneaza prin activare celulara – Diatermie. 

Tehnica: stimul Reflex și Limfatic. Masaj in profunzime pentru stimularea locala si declansarea procesului de eliminare a celulelor adipoase.

Tonifiere si regenerare – Energia TECAR Winback 3SE regenereaza si revitalizeaza toate straturile dermei, stimuland in profunzime resursele naturale ale corpului. Fata isi regaseste astfel o stralucire naturala, vizibila de la prima sedinta.

Regenerarea epidermei si gomajul imperfecțiunilor – TECAR Winback 3SE  stimuleaza fibroblastele si favorizeaza productia de colagen si de elastina, efectul fiind unul de fermitate. Incalzirea in mod selectiv a tesuturilor produce refacerea cutanata, multumita actiunii sale asupra colagenului. Actiunea profunda a capetelor MIX concentreaza energia pe straturile pielii.

Ptoza abdominala – Actioneaza prin activare celulara viscerala si musculara. Tehnica: mobilizare manuala in combinație cu exerciții fizioterapeutice sau cu echipament de consolidare musculara.

Destinderea pielii – Reactivare a fibroplastului si angajare a micro-capilarelor. Tehnica: aplicare localizata cu un usor masaj corporal/facial in TECAR 4.0 pentru atingerea tuturor straturilor pielii.

Un profesionist care este echipat cu TECAR Winback 3SE nu este ingrijorat de aceste patologii fiziologice.
TECAR Winback 3SE functioneaza cu metodele de lucru, timpul de tratament, si desigur, profilul fiziologic al clientului, in scopul de a oferi un raspuns adecvat nevoii acestuia.

Fă o programare
sau vino la una dintre clinicile noastre

Cat dureaza?

Durata unei sedinte este intre 10 si 25 de minute.
Numarul de sedinte recomandat este intre 3 și 7 cu o frecventa de 1 sedinta pe saptamana.
Daca este nevoie de un program intensiv, se recomanda 3 sedinte pe saptamana.

Exista contraindicatii? 

Da, exista urmatoarele situatii in care terapia Tecar este contraindicata:

 • Pacemaker
 • Sarcina
 • Insuficenta venoasa
 • Cancer osos
 • Osteoporoza
 • Hematoame recente

programează-te!

Cere o programare

Alege varianta rapidă și fă-ți o programare online, completând câmpurile de mai jos.
Un reprezentant Ortokinetic te va contacta în maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.  DISTRIBUIE:

  Info pacienți

  Articole de interes din blogul nostru

  Tot ce trebuie să știi despre artroscopie – 5 cele mai utilizate tipuri

  Artroscopia este o procedură chirurgicală minim invazivă care permite medicilor să vizualizeze, să diagnosticheze și să trateze […]

  Mai mult

  Ortopedia – ramură a medicinei care se ocupă de menținerea și îmbunătățirea stării fizice

  Înaintarea în vârstă, accidentele fizice sau anumite diagnostice își pot pune amprenta în mod negativ asupra stării fizice, determinând apariția durerii sau probleme de mobilitate care te pot împiedica să execuți chiar și cele mai simple activități.

  Mai mult

  Tipuri de proteze de genunchi: De la modelele parțiale la cele totale

  Protezele de genunchi reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru pacienții care suferă de afecțiuni musculo-scheletale grave. Acestea sunt concepute pentru a restabili mobilitatea și a reduce durerea asociată cu deteriorarea articulației genunchiului.

  Mai mult

  CONTACTEAZĂ-NE!

  Echipa noastră vă stă la dispoziție
  pentru orice întrebare!

  Clinica Pipera-Tunari 58

  021.9694 Tasta 1

  Clinica Timpuri noi

  021.9694 Tasta 2

  Clinica Dorobanți Bitolia 14

  021.9694 Tasta 3

  Clinica Băneasa

  021.9694 Tasta 4