Tratamente

Hidrokinetoterapia

 

Hidrokinetoterapia reprezintă kinetoterapia in apă, respectiv baza recuperarii medicale, una din principalele forme de refacere a functiilor diminuate in urma unor boli sau traumatisme. Hidrokinetoterapia este un antrenament individual care presupune lucrul cu un kinetoterapeut.

CINE POATE PRACTICA Kinetoterapia în apă?

Gimnastica în apă este recomandată pacienţilor cu probleme la nivelul aparatului locomotor,  sportivilor, pasionaţilor de fitness, tinerilor şi vârstnicilor.  Exerciţiile vor fi efectuate în apă de adâncime medie, nefiind necesar să ştiti să înotaţi!

Pentru persoanele care suferă de unele afecţiuni, kinetoterapie în apă se foloseşte în scop hidroterapeutic. În acest sens este indicata in:

 • Tulburări de statică ale coloanei vertebrale (scolioze, cifoze, lordoze, spate plat), ale membrelor inferioare ( genu valgum- varum)
 • Displazie de şold congenital
 • afecţiuni ortopedice
 • Sechelele posttraumatice: fracturi si interventii ortopedico-chirurgicale pentru patologia membrelor inferioare în stare de postfractură, post operatorice(post-ligamentoplastie, post-protezare de genunchi, post – artroscopie, post- fracturi articulare, după imobilizări prelungite în aparat gipsat), luxaţie, entorse si neurochirurgicale pentru hernie de disc, entorse, traumatisme musculare si tendinoase, traumatismele care au presupus interesare de parti osoase articulare si leziuni neurologice, arsurile intinse cu cicatrice, retracturi tisulare si aderente. Aceste situatii se pot intalni la orice varsta, mai ales la persoanele tinere, active.
 • Suferintele ortopedice de tipul distrofiilor de crestere la copii, precum scolioze, cifoscolioze, cifoze, epifizite sau dupa interventii chirurgicale care necesita mobilizare cu descarcare de greutate si facilitare a miscarilor efectate. Situatiile prezentate se intalnesc cu precadere la copii, adolescenti si tineri.
 • Tulburări de circulaţie periferică (insuficienţe venoase şi arteriale)
 • Osteoporoză şi osteopenia (se poate reface densitatea osoasă!)
 • Tulburări de somn
 • Combaterea stressului
 • Tulburări psihice uşoare, monitorizate şi controlate medicamentos (depresii, tulburări afective)
 • Reumatologie, in contextul suferintelor reumatismale degenerative (artroze) si inflamatorii (in afara puseului acut), suferintele discovertebrale manifestate prin lombalgie, lombosacralgie, lombosciatipatie, nevralgie cervicobrahiala si cevicooccipitala, nevralgie intercostala prin miorelaxarea, decontracturarea si starea de sedare, de bine, de confort pe care le induc, cat si de facilitare a miscarilor efectuate.

  Aceste situatii se vor intalni la orice categorie de varsta, in special la tineri.

programează-te!

Cere o programare

Alege varianta rapidă și fă-ți o programare online, completând câmpurile de mai jos.
Un reprezentant Ortokinetic te va contacta în maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.  CONTACTEAZĂ-NE!

  Echipa noastră vă stă la dispoziție
  pentru orice întrebare!

  Clinica Pipera-Tunari 58

  021.9694 Tasta 1

  Clinica Timpuri noi

  021.9694 Tasta 2

  Clinica Dorobanți Bitolia 14

  021.9694 Tasta 3

  Clinica Băneasa

  021.9694 Tasta 4