Hya Joint(soluții de Acid Hyaluronic) - Ortokinetic

Tratamente

Hya Joint (soluții de acid hyaluronic)

 

Hya Joint este un produs ce contine acid hialuronic ambalat intr-o seringa de sticla, sterila. Hya Joint este o solutie lichida, clara, vascoasa. Acidul hialuronic este un polizaharid care se gaseste in mod normal in elementele structurale ale pielii, tesutului subcutanat si in lichidul sinovial. Este identic in toate organismele vii, fapt care determina o biocompatibilitate crescuta. Fiecare ml de Hya Joint contine 10 mg de hialuronat de sodiu dizolvat in solutie salina. pH solutiei de Hya Joint este cuprins intre 6.8 si 7.8.

Ambalare:

Seringa de 2,5 ml – cu 25% mai mult fata de produse similare

Indicatii:

Hya Joint este indicat in tratamentul durerilor artrozice care nu raspund la tratamentele conservatoare (analgezice, antiinflamatoare).

Eficacitatea terapeutica:

Hya Joint poate reduce stresul mecanic asupra articulatiilor. El creeaza o bariera protectoare a articulatiei. Hya Joint protejeaza tesutul sinovial si determina vindecarea cartilajului articular.

Articulatiile dureroase prezinta urmatoarele caracteristici:

Scaderea lubrefierii articulare datorita scaderii nivelului de acid hialuronic;
Miscari articulare dureroase datorita cresterii nivelului de substante inflamatorii numite prostaglandine;
Reducerea grosimii cartilajului articular.

Injectarea acidului hialuronic in articulatie are urmatoarele efecte:
 

Prin cresterea cantitatii de acid hialuronic a lichidului sinovial, creste vascozitatea acestuia si implicit gradul de libertate in miscare a articulatiei;
Scade nivelul de prostaglandine, reducand durerea;
Imbunatateste calitatea cartilajului articular existent;
Aceste efecte au o durata de aproximativ 1 an. 

Pacientii care pot beneficia de infiltratii:

Solutiile vascoelastice sunt eficiente la pacientii cu atroza moderata, care prezinta un raspuns redus la urmatoarele tratamente conservatoare:
a) Analgezice orale (paracetamol) + antiinflamatorii;
b) Geluri antiinflamatorii;
c) Fiziokinetoterapie;
d) Infiltratii intraarticulare cu cortizon.
Infiltratiile cu solutii vascoelastice au un efect redus in cazul unei artroze avansate. Avem o vasta experienta in tratamentul articulatiilor mari (sold, genunchi, glezna, umar, cot, pumn) cu Hya Joint.

Contraindicații

  • Infectie locala, la nivelul locului de injectare – putem introduce germenul in articulatie;
  • Infectie sistemica cu stare febrila – creste riscul de contaminare articulara;
  • Precautii in cazul pacientilor cu tulburari de cuagulare sau in tratamente cu anticuagulante orale, doarece creste riscul de sangerare in articulatie.

Rolurile Acidului Hialuronic:

Protector al cartilajului
   a) Proprietati vascoase – La efectul de frecare dintre suprafetele articulare, moleculele de Acid Hialuronic din lichidul sinovial, actioneaza ca lubrefiant, protejand suprafetele articulare de deteriorarea mecanica;
   b) Proprietati elastice – Sub presiunea de incarcare articulara, acidul hialuronic din lichidul sinovial actioneaza ca un absorbant de socuri, protejand cartilajul fata de trauma compresiva.

Hranirea cartilajului:
   a) Mici molecule ca apa, electroliti, diversi nutrienti pot strabate liber cartilajul si sinoviala;
   b) Molecule mari ca proteinele si alti mediatori ai inflamatiei strabat cu greu reteaua.

Protectia tesutului sinovial:
   a) Acidul Hialuronic reprezinta o bariera protectoare pentru sinoviala;
   b) Mascheaza receptorii pentru inflamatie de la nivelul genunchiului.

Fă o programare
sau vino la una dintre clinicile noastre

Despre Acidul Hialuronic
Istoric

  • In 1934 Palmer si Meyer au izolat o noua polizaharida din corpul vitros al ochiului de bovina.  A fost numit “Acid hialuronic” avand 2 molecule de zahar in compozitie fata de compusul cu o singura molecula ce poarta numele de acid uronic; in fapt, substanta deriva din hialoid (vitros);
  • In 1996, in concordanta cu noua nomenclatura pentru polizaharide, a fost propus numele de Hialuronan. Denumiri ca: Acid Hialuronic, Hialuronan, Sodium Hialuronat au mai fost folosite in literatura;
  • Hialuronanul a fost pentru prima data folosit la om in 1980, utilizand acidul hialuronic obtinut de la animale. Healon a introdus solutia vascoasa, gel injectabil, cu utlizare in chirurgia oftalmologica. Ulterior Acidul Hialuronic a fost utilizat si in alte afectiuni: articulare, creme antiriduri, oftalmologice;
  • Hialuronanul exista in mod normal in organism (cu exceptia plantelor) si este un component universal al spatiului extracelular;
  • Hialuronanul poate fi gasit in numeroase tesuturi ale corpului cum ar fi: pielea, corpul vitros, cartilajul articular (ca structura componenta) si lichidul sinovial (rol de lubrefiant, absorbant al socurilor, mediu metabolic si filtru).

programează-te!

Cere o programare

Alege varianta rapidă și fă-ți o programare online, completând câmpurile de mai jos.
Un reprezentant Ortokinetic te va contacta în maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.



    DISTRIBUIE

    Info pacienți

    Mai multe despre Fizioterapie

    Care este diferența dintre kinetoterapie și fizioterapie?

    Te-ai trezit vreodată întrebându-te ce diferenţă este între kinetoterapie şi fizioterapie, dar n-ai încercat să găseşti un răspuns pentru că ți s-a părut prea complicat? Poate că ai simţit că sună prea similar sau ai presupus că sunt acelaşi lucru. Ei bine, adevărul este că, deşi sunt complementare, aceste două concepte sunt destul de diferite.

    Mai mult

    Proceduri de fizioterapie pentru coloană – ce trebuie să faci pentru sănătatea coloanei

    Știai că durerile de spate reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate, care afectează aproximativ 80% dintre oameni la un moment dat în viață? Pentru mulți, disconfortul coloanei vertebrale este o realitate zilnică ce le afectează calitatea vieții și mobilitatea. Deși tratamentele convenționale pot aduce uneori alinare, fizioterapia este recunoscută ca fiind una dintre cele mai eficiente metode de a trata și preveni durerile de coloană pe termen lung.

    Mai mult

    Tu știi cu ce se ocupă kinetoterapia?

    Știai că durerile musculo-scheletice afectează aproximativ 70% din populație la un moment dat în viață? Sau că un program de exerciții fizice personalizat poate accelera recuperarea după o leziune cu până la 40%? Dacă te-ai confruntat vreodată cu dureri, rigiditate sau limitări în mișcare, probabil te-ai întrebat cum poți reveni la starea de bine.

    Mai mult

    CONTACTEAZĂ-NE!

    Echipa noastră vă stă la dispoziție
    pentru orice întrebare!

    Clinica Pipera-Tunari 58

    021.9694 Tasta 1

    Clinica Timpuri Noi

    021.9694 Tasta 2

    Clinica Dorobanți Bitolia 14

    021.9694 Tasta 3

    Clinica Băneasa

    021.9694 Tasta 4