Infiltrații ghidate ecografic - Ortokinetic

Infiltrații ghidate ecografic

Ecografia este metoda imagistica care utilizeaza ultrasunete de inalta frecventa pentru a realiza imagini dinamice si in timp real ale corpului.

Ecografia este din ce in ce mai des utilizata pentru a ajuta medicii de medicina sportiva, reumatologii, ortopezii in ceea ce priveste stabilirea diagnosticului precum si ca metoda de ghidare a infiltratiilor intrarticulare si periarticulare.

O data cu dezvoltarea acestei tehnici au aparut si ecografe portabile care permit efectuarea investigatiei si infiltratiei la domiciliul pacientului.
Infiltratiile sunt utile atat pentru diagnostic cat si terapeutic pentru o varietate de probleme care implica soldul, umarul, genunchiul, glezna.

Problemele cele mai frecvente in care se utilizeaza infiltratiile ghidate ecografic sunt: gonartroza, poliartrita reumatoida, leziuni labrale, rupturi musculare si ligamentare, tendinopatii.

Fă o programare
sau vino la una dintre clinicile noastre

Infiltratiile ghidate ecografic sunt utile atunci cand afectiunile nu raspund la tratamente conservatoare precum medicamente antiinflamatoare, repaus, gheata, recuperare medicala.
Utilizarea ecografiei imbunatateste precizia infiltratiei cu corticosteriozi, acid hialuronic, plasma imbogatita cu trombocite (PRP), celule progenitorii specializate.

Ecografia poate fi utilizata si pentru punctiile articulare necesare in stabilirea diagnosticului.

Infiltratiile ghidate ecografic permit medicului sa vizualizeze acul in timp real pe masura ce patrunde in corps pre tesutul tinta.
Acest lucru asigura o injectare cu precizie la locul dorit. Infiltratiile care se fac fara ghidaj, chiar daca medicul este experimentat nu sunt 100% exacte iar in unele articulatii precizia este de 30-40 %. In cazul infiltratiilor ghidate ecografic precizia depaseste 90%. In plus infiltratiile ghidate ecografic s-au dovedit a fi mai putin dureroase decat cele fara ghidaj.

programează-te!

Cere o programare

Alege varianta rapidă și fă-ți o programare online, completând câmpurile de mai jos.
Un reprezentant Ortokinetic te va contacta în maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.



    Avantajele utilizarii ecografiei in ghidare infiltratiilor intra si periarticulare:
        • Ecografia nu iradiaza spre deosebire de radiografie,
        • Ecografia poate vizualiza atat articulatia cat si tesuturile inconjuratoare evitand astfel lezari ale vaselor si nervilor in timpul procedurii,
        • Ecografia este capabila sa vizualizeze mai bine acumularile lichidiene de la nivelul articulatiilor sau partilor moi comparativ cu radiografia sau tomografia computerizata.

     

    Complicatiile infiltratiilor ghidate ecografic:
        • Reducerea incompleta a durerii,
        • Sangerare,
        • Leziuni ale tesuturilor inconjuratoare,
        • Infectii.

    La nivelul genunchiului ecografia poate ajuta la vizualizarea tendonului cvadriceps si patelar, ligamentele extraarticulare si uneori poate diagnostica leziuni de menisc. Deasemenea poate vedea daca exista acumulari lichidiene intra si extraarticulare.
    La nivelul soldului infiltratiile articulare sunt utilizate in coxartroza si pentru diagnosticul si tratamentul leziunilor labrale.
    Soldul este o articulatie profunda si inconjurata de vase si nervi. Se estimeaza ca infiltratiile efectuate fara ghidaj ecografic au o precizie de 50-80 %.
    Ecografia poate vizualiza articulatia soldului, bursa, muschii si tendoanele de la nivelul soldului.

    La nivelul umarului ecografia are o specificitate si sensibilitate asemanatoare unei investigatii RMN in ceea ce priveste leziunile coafei rotatorii. Ghidarea ecografica permite o infiltratie sigura la nivelul articulatiei acromioclaviculare, glenohumerale, tendon biceps si bursa subacromiala.

    DISTRIBUIE

    Info pacienți

    Articole utile din blogul nostru

    Cât durează recuperarea după protezarea genunchiului?

    Probabil că ai auzit destule povești: operația de protezare a genunchiului îți redă libertatea, mobilitatea, independența. Dar ce se întâmplă după aceea? Cum arată drumul către momentul în care genunchiul tău funcționează ca nou? Recuperarea după protezarea genunchiului nu e doar o simplă perioadă de convalescență; e un drum presărat cu provocări, dar și cu satisfacții pe măsură. Citește mai departe pentru a afla tot ce trebuie să știi.

    Mai mult

    Cum funcționează tratamentul cu ultrasunete pentru durerile de genunchi?

    Durerile de genunchi pot transforma fiecare pas într-un mare disconfort și pot fi cauzate de mai mulți factori, în special o accidentare, artrită sau suprasolicitare. Când crema "miraculoasă" din reclamele de la TV nu face minuni, iar medicamentele antiinflamatoare devin o rutină, poate e momentul să descoperi o soluție diferită tratamentul cu ultrasunete pentru genunchi. Citește mai departe pentru a-i descoperi beneficiile.

    Mai mult

    Durerile de creștere la copii – cum le gestionăm?

    Ai observat vreodată cum, într-o zi, copilul tău pare mai înalt cu un centimetru, dar în aceeași zi se plânge de dureri misterioase la picioare? Așa se manifestă durerile de creștere, un fenomen perfect normal, dar deloc plăcut pentru cei mici și, uneori, destul de frustrant pentru tine. O vizită la o clinică privată de ortopedie în București te poate ajuta să afli mai multe!

    Mai mult

    CONTACTEAZĂ-NE!

    Echipa noastră vă stă la dispoziție
    pentru orice întrebare!

    Clinica Pipera-Tunari 58

    021.9694 Tasta 1

    Clinica Timpuri Noi

    021.9694 Tasta 2

    Clinica Dorobanți Bitolia 14

    021.9694 Tasta 3

    Clinica Băneasa

    021.9694 Tasta 4