Ortokinetic.ro - Masaj terapeutic
Clinica Ortokinetic Bucuresti

Masaj terapeutic

Masaj terapeutic

Masajul ofera o abordare non-invaziva si umanista bazata pe capacitatea naturala a organismului de a vindeca.

Masajul terapeutic este un termen general pentru actiunea de presare, frecare si manipulare a pielii, muschilor, tendoanelor si ligamentelor. Terapeutii in masaj folosesc, de obicei, mainile si degetele pentru masaj, dar pot utiliza si antebratele, coatele si chiar picioarele. 

Tehnicile de masaj variaza de la tehnici usoare, la cele care presupun presiuni profunde. 


In cadrul centrelor medicale Ortokinetic oferim mai multe tipuri de masaj, printre care: 
- masajul sportiv - orientat catre persoane implicate in activitati sportive pentru a preveni sau a trata leziunile acestora; este o forma usoara de masaj in care este implicat contactul indelungat cu pielea, dar si framantari, netezire, frictiune, miscari profunde, vibratii in scopul relaxarii si energizarii. 
- masajul profund al tesuturilor - aceasta este o forma de masaj in care se foloseste presiune mai puternica, ce vizeaza straturile profunde ale muschilor si tesutului conjunctiv, de obicei, in scopul tratarii leziunilor musculare provocate de diverse accidente. 
- terapia prin masaj a punctelor de declansare - masajul se concetreaza asupra punctelor de declansare sau zonelor sensibile ale fibrelor musculare inguste care se pot forma in muschi, in urma leziunilor sau a suprasolicitarii fizice.

-masajul zonelor reflexogene sau reflexoterapia – este considerata o terapie alternativa si cea mai usoara forma de tratament; se constata zone de dezechilibru energetic si prin stimularea unor anumite puncte se reface armonia energetica; se poate aplica la orice varsta iar zonele stimulate sunt talpa, palmele, fata, urechea, limba, coloana vertebrala; reflexoterapia are atat scop curativ cat si preventive deoarece poate depista dezechilibrele inainte ca boala sa se faca simtita, punctele reflexogene devenind sensibile si dureroase la palpare in cazul unei posibile afectiuni; ajuta la imbunatatirea circulatiei sangvine, la eliminarea toxinelor, la recapatarea echilibrului psihic, post-operator grabeste restabilirea organismului iar in cazul fracturilor poate reduce foarte mult durata de vindecare.
 

Beneficiile masajului regulat: 
- intensifica circulatia, iar organismul ofera mai mult oxigen si substante nutritive in tesuturi si organele vitale;
- stimuleaza fluxul limfatic, sistemul natural de aparare al organismului, impotriva invadatorilor toxici;
- intensifica circulatia sanguina la nivelul sistemului circulator si a celui limfatic; 
- relaxeaza muschii raniti si suprasolicitati; 
- reduce spasmele si crampele; 
- creste flexibilitatea articulatiilor; 
- scurteaza perioada de recuperare, ajuta la pregatirea pentru antrenamente intense si elimina durerile ulterioare ale sportivilor; 
- elibereaza endorfine (analgezice naturale ale corpului) - masajul este folosit in boli cornice si in recuperarea dupa prejudicii dar si in urma interventiilor chirurgicale pentru a controla si calma durerea; 
- reduce aderentele post-chirurgicale si edemul si poate fi utilizat pentru diminuarea si realinierea tesutului cicatricial dupa ce vindecarea a avut loc 
- imbunatateste flexibilitatea si scade disconfortul in cazul pacientilor care sufera de dureri minore de spate 
- calmeaza durerile persoanelor care sufera de migrene si scade probabilitatea necesitatii medicamentelor 
- necesita exercitii fizice si de stretching pentru muschii atrofiati 
- amelioreaza depresia si anxietatea si grabeste recuperarea. 

Pe langa beneficiile obtinute in cazul unor boli, masajul implica un confort psihic si este un bun adjuvant pentru starea de bine generala a pacientului. 
Masajul nu trebuie sa inlocuiasca ingrijirea medicala specifica afectiunilor de care sufera pacientul.

 

Masajul este contraindicat in cazul in care pacientul prezinta: 
- arsuri sau rani deschise; 
- cancer;
- cheaguri de sange; 
- fracturi; 
- artrita reumatoida; 
- osteoporoza severa; 
- sarcina. 

Uneori poate aparea febra muscuara dar masajul nu trebuie sa fie dureros sau inconfortabil.


In cadrul unei sedinte obisnuite de masaj, pacientul se va dezbraca atat cat se va simti confortabil si va purta haine lejere. Se va aseza pe o masa speciala si va fi acoperit cu un prosop. Terapeutul va face o evaluare prin atingere pentru a localiza zonele dureroase sau tensionate si pentru a determina cat de multa presiune poate sa aplice.


Masajul poate fi efectuat de cadre medicale care au mai multe specializari, cum ar fi fizioterapeut, sau specialist in masaj terapeutic.

Solicita o programare acum

Alege varianta rapida si fa-ti o programare online, completând câmpurile de mai jos. Un reprezentant Ortokinetic te va contacta în maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.

Solicita o programare