Masaj terapeutic - Ortokinetic

Tratamente

Masaj terapeutic

Masajul ofera o abordare non-invaziva si umanista bazata pe capacitatea naturala a organismului de a vindeca.

Masajul terapeutic este un termen general pentru actiunea de presare, frecare si manipulare a pielii, muschilor, tendoanelor si ligamentelor.

Terapeutii in masaj folosesc, de obicei, mainile si degetele pentru masaj, dar pot utiliza si antebratele, coatele si chiar picioarele.

Tehnicile de masaj variaza de la tehnici usoare, la cele care presupun presiuni profunde.

Fă o programare
sau vino la una dintre clinicile noastre

In cadrul centrelor medicale Ortokinetic oferim mai multe tipuri de masaj, printre care:

  • masajul sportiv – orientat catre persoane implicate in activitati sportive pentru a preveni sau a trata leziunile acestora; este o forma usoara de masaj in care este implicat contactul indelungat cu pielea, dar si framantari, netezire, frictiune, miscari profunde, vibratii in scopul relaxarii si energizarii.
  • masajul profund al tesuturilor – aceasta este o forma de masaj in care se foloseste presiune mai puternica, ce vizeaza straturile profunde ale muschilor si tesutului conjunctiv, de obicei, in scopul tratarii leziunilor musculare provocate de diverse accidente.
  • terapia prin masaj a punctelor de declansare – masajul se concetreaza asupra punctelor de declansare sau zonelor sensibile ale fibrelor musculare inguste care se pot forma in muschi, in urma leziunilor sau a suprasolicitarii fizice.
  • masajul zonelor reflexogene sau reflexoterapia – este considerata o terapie alternativa si cea mai usoara forma de tratament; se constata zone de dezechilibru energetic si prin stimularea unor anumite puncte se reface armonia energetica; se poate aplica la orice varsta iar zonele stimulate sunt talpa, palmele, fata, urechea, limba, coloana vertebrala;
  • reflexoterapia are atat scop curativ cat si preventive deoarece poate depista dezechilibrele inainte ca boala sa se faca simtita, punctele reflexogene devenind sensibile si dureroase la palpare in cazul unei posibile afectiuni; ajuta la imbunatatirea circulatiei sangvine, la eliminarea toxinelor, la recapatarea echilibrului psihic, post-operator grabeste restabilirea organismului iar in cazul fracturilor poate reduce foarte mult durata de vindecare.

Beneficiile masajului regulat:

Intensifica circulatia, iar organismul ofera mai mult oxigen si substante nutritive in tesuturi si organele vitale
Stimuleaza fluxul limfatic, sistemul natural de aparare al organismului, impotriva invadatorilor toxici
Iintensifica circulatia sanguina la nivelul sistemului circulator si a celui limfatic;
Relaxeaza muschii raniti si suprasolicitati
Reduce spasmele si crampele
Creste flexibilitatea articulatiilor
Scurteaza perioada de recuperare, ajuta la pregatirea pentru antrenamente intense si elimina durerile ulterioare ale sportivilor
Elibereaza endorfine (analgezice naturale ale corpului) - masajul este folosit in boli cornice si in recuperarea dupa prejudicii dar si in urma interventiilor chirurgicale pentru a controla si calma durerea
Reduce aderentele post-chirurgicale si edemul si poate fi utilizat pentru diminuarea si realinierea tesutului cicatricial dupa ce vindecarea a avut loc
Imbunatateste flexibilitatea si scade disconfortul in cazul pacientilor care sufera de dureri minore de spate
Calmeaza durerile persoanelor care sufera de migrene si scade probabilitatea necesitatii medicamentelor
Necesita exercitii fizice si de stretching pentru muschii atrofiati
Amelioreaza depresia si anxietatea si grabeste recuperarea

Pe langa beneficiile obtinute in cazul unor boli, masajul implica un confort psihic si este un bun adjuvant pentru starea de bine generala a pacientului.
Masajul nu trebuie sa inlocuiasca ingrijirea medicala specifica afectiunilor de care sufera pacientul.

programează-te!

Cere o programare

Alege varianta rapidă și fă-ți o programare online, completând câmpurile de mai jos.
Un reprezentant Ortokinetic te va contacta în maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.



    Masajul este contraindicat in cazul in care pacientul prezinta:

    • arsuri sau rani deschise
    • cancer
    • cheaguri de sange
    • fracturi
    • artrita reumatoida
    • osteoporoza severa
    • sarcina

    Uneori poate aparea febra muscuara dar masajul nu trebuie sa fie dureros sau inconfortabil.

    In cadrul unei sedinte obisnuite de masaj, pacientul se va dezbraca atat cat se va simti confortabil si va purta haine lejere. Se va aseza pe o masa speciala si va fi acoperit cu un prosop. Terapeutul va face o evaluare prin atingere pentru a localiza zonele dureroase sau tensionate si pentru a determina cat de multa presiune poate sa aplice.

    Masajul poate fi efectuat de cadre medicale care au mai multe specializari, cum ar fi fizioterapeut, sau specialist in masaj terapeutic.

    DISTRIBUIE

    Info pacienți

    Articole utile din blogul nostru

    Cum funcționează tratamentul cu ultrasunete pentru durerile de genunchi?

    Durerile de genunchi pot transforma fiecare pas într-un mare disconfort și pot fi cauzate de mai mulți factori, în special o accidentare, artrită sau suprasolicitare. Când crema "miraculoasă" din reclamele de la TV nu face minuni, iar medicamentele antiinflamatoare devin o rutină, poate e momentul să descoperi o soluție diferită tratamentul cu ultrasunete pentru genunchi. Citește mai departe pentru a-i descoperi beneficiile.

    Mai mult

    Durerile de creștere la copii – cum le gestionăm?

    Ai observat vreodată cum, într-o zi, copilul tău pare mai înalt cu un centimetru, dar în aceeași zi se plânge de dureri misterioase la picioare? Așa se manifestă durerile de creștere, un fenomen perfect normal, dar deloc plăcut pentru cei mici și, uneori, destul de frustrant pentru tine. O vizită la o clinică privată de ortopedie în București te poate ajuta să afli mai multe!

    Mai mult

    Care este diferența dintre kinetoterapie și fizioterapie?

    Te-ai trezit vreodată întrebându-te ce diferenţă este între kinetoterapie şi fizioterapie, dar n-ai încercat să găseşti un răspuns pentru că ți s-a părut prea complicat? Poate că ai simţit că sună prea similar sau ai presupus că sunt acelaşi lucru. Ei bine, adevărul este că, deşi sunt complementare, aceste două concepte sunt destul de diferite.

    Mai mult

    CONTACTEAZĂ-NE!

    Echipa noastră vă stă la dispoziție
    pentru orice întrebare!

    Clinica Pipera-Tunari 58

    021.9694 Tasta 1

    Clinica Timpuri Noi

    021.9694 Tasta 2

    Clinica Dorobanți Bitolia 14

    021.9694 Tasta 3

    Clinica Băneasa

    021.9694 Tasta 4