ORL - Ortokinetic

Alte Specialități

ORL

Specialitatea medicala Otorinolaringologie, sau prescurtat ORL se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor urechii, nasului, gâtului, căilor respiratorii superioare si sinusurilor.

Când ne prezentam la medicul ORL:

Dacă apar tulburări la nivelul nasului, urechilor sau gâtului care nu se ameliorează în câteva

zile sau pentru durerile de cap accentuate care pot fi un semn al unei probleme în zona capului.

Fă o programare
sau vino la una dintre clinicile noastre

Care sunt cele mai frecvente afecţiuni ORL

laringita
faringita
amigdalita
otite
dopul de cerumen
sinuzite
rinite
vegetaţii adenoide
tulburări de auz
corpi străini în nas şi urechi
tumori ale gâtului
papilom laringian
otodinia

Ce proceduri medicale sunt specifice ORL si cum se intampla mai exact:

Examenul nasului, gurii si al gatului

Cu ajutorul unui specul nazal, medicul ORLverifica fosele nazale, iar cu ajutorul speculului auricular analizeaza timpanul. Folosind un apasator de gura sunt investigate limba, dintii, lueta (omusorul), amigdalele palatine si alte parti anatomice de la nivelul orofaringelui. Cu oglinda de mici dimensiuni este examinat laringele sau organul vorbirii. Toate aceste manevre, desi pot fi neplacute, sunt nedureroase.

Laringoscopia

Cu o postura dreapta pe scaunul ORL cu limba in exterior cat se poate de mult, medicul poate sa vizualizeze mai clar baza limbii si laringele. Acesta foloseste o oglinda mica in spatele gatului si cu ajutorul unei lumini se uita la imaginea oglindita. Astfel se verifica si miscarea corzilor vocale. Aceasta examinare dureaza in medie 5-10 minute.
Este posibil sa apara un reflex de voma atunci cand este plasata oglinda in gat. S-ar putea simti un disconfort cand medicul trage de limba. 

Endoscopia nazala si laringiana

Daca medicul observa o modificare la nivelul foselor nazale sau daca considera ca este nevoie sa vizualizeze zona din spatele nasului, acesta va solicita o examinare endoscopica in cadrul careia cu ajutorul unei camere video iti va vizualiza de aproape zonele de care este interesat.

Cele mai frecvente manevre de acest tip sunt endoscopia nazala si laringiana cu tija rigida si videofibroscopia flexibila.

Endoscopia nazala
 se efectueaza cu o tija foarte subtire si cu o anestezie locala in prealabil si ajuta medicul sa vizualizeze interiorul foselor nazale si zona din spatele nasului numita cavum sau rinofaringe.

Endoscopia laringiana se efectueaza tot cu ajutorul unei tije si ajuta medicul sa vizualizeze corzile vocale.
Alte manevre ce pot fi efectuate in cabinet sunt cele de examinare a nervilor cranieni si teste vestibulare pentru investigarea problemelor de echilibru. Daca auzul este scazut, medicul tau iti va recomanda efectuarea unei audiograme si eventual a unei impedante.

Examenul ORL nu implica durere, desi majoritatea pacientilor se pot simti stresati, este recomandata vizita la medic ori de cate ori exista simptome din cele mentionate sau disconfort.

programează-te!

Cere o programare

Alege varianta rapidă și fă-ți o programare online, completând câmpurile de mai jos.
Un reprezentant Ortokinetic te va contacta în maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.



    Echipa Ortokinetic

    Cine vă consultă

    Dr. Mădălina Ana LUNGU

    Medic specialist O.R.L.

    DISTRIBUIE

    Info pacienți

    Articole utile din blogul nostru

    Proceduri de fizioterapie pentru coloană – ce trebuie să faci pentru sănătatea coloanei

    Știai că durerile de spate reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate, care afectează aproximativ 80% dintre oameni la un moment dat în viață? Pentru mulți, disconfortul coloanei vertebrale este o realitate zilnică ce le afectează calitatea vieții și mobilitatea. Deși tratamentele convenționale pot aduce uneori alinare, fizioterapia este recunoscută ca fiind una dintre cele mai eficiente metode de a trata și preveni durerile de coloană pe termen lung.

    Mai mult

    Tu știi cu ce se ocupă kinetoterapia?

    Știai că durerile musculo-scheletice afectează aproximativ 70% din populație la un moment dat în viață? Sau că un program de exerciții fizice personalizat poate accelera recuperarea după o leziune cu până la 40%? Dacă te-ai confruntat vreodată cu dureri, rigiditate sau limitări în mișcare, probabil te-ai întrebat cum poți reveni la starea de bine.

    Mai mult

    Ce programe de recuperare sunt disponibile pentru diferite afecțiuni musculo-scheletale

    Afecțiunile musculo-scheletale, în special durerile de spate, tendinitele, entorsele sau fracturile, pot afecta serios mobilitatea și calitatea vieții. Cu toate acestea, există câteva programe de recuperare disponibile, fiecare fiind adaptat la nevoile tale și la tipul de afecțiune cu care te confrunți. Alegerea unui program de recuperare potrivit este esențială pentru a reveni la activitățile tale zilnice și pentru a preveni recidivele.

    Mai mult

    CONTACTEAZĂ-NE!

    Echipa noastră vă stă la dispoziție
    pentru orice întrebare!

    Clinica Pipera-Tunari 58

    021.9694 Tasta 1

    Clinica Timpuri Noi

    021.9694 Tasta 2

    Clinica Dorobanți Bitolia 14

    021.9694 Tasta 3

    Clinica Băneasa

    021.9694 Tasta 4