ORL - Ortokinetic

Alte Specialități

ORL

Specialitatea medicala Otorinolaringologie, sau prescurtat ORL se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor urechii, nasului, gâtului, căilor respiratorii superioare si sinusurilor.

Când ne prezentam la medicul ORL:

Dacă apar tulburări la nivelul nasului, urechilor sau gâtului care nu se ameliorează în câteva

zile sau pentru durerile de cap accentuate care pot fi un semn al unei probleme în zona capului.

Fă o programare
sau vino la una dintre clinicile noastre

Care sunt cele mai frecvente afecţiuni ORL

laringita
faringita
amigdalita
otite
dopul de cerumen
sinuzite
rinite
vegetaţii adenoide
tulburări de auz
corpi străini în nas şi urechi
tumori ale gâtului
papilom laringian
otodinia

Ce proceduri medicale sunt specifice ORL si cum se intampla mai exact:

Examenul nasului, gurii si al gatului

Cu ajutorul unui specul nazal, medicul ORLverifica fosele nazale, iar cu ajutorul speculului auricular analizeaza timpanul. Folosind un apasator de gura sunt investigate limba, dintii, lueta (omusorul), amigdalele palatine si alte parti anatomice de la nivelul orofaringelui. Cu oglinda de mici dimensiuni este examinat laringele sau organul vorbirii. Toate aceste manevre, desi pot fi neplacute, sunt nedureroase.

Laringoscopia

Cu o postura dreapta pe scaunul ORL cu limba in exterior cat se poate de mult, medicul poate sa vizualizeze mai clar baza limbii si laringele. Acesta foloseste o oglinda mica in spatele gatului si cu ajutorul unei lumini se uita la imaginea oglindita. Astfel se verifica si miscarea corzilor vocale. Aceasta examinare dureaza in medie 5-10 minute.
Este posibil sa apara un reflex de voma atunci cand este plasata oglinda in gat. S-ar putea simti un disconfort cand medicul trage de limba. 

Endoscopia nazala si laringiana

Daca medicul observa o modificare la nivelul foselor nazale sau daca considera ca este nevoie sa vizualizeze zona din spatele nasului, acesta va solicita o examinare endoscopica in cadrul careia cu ajutorul unei camere video iti va vizualiza de aproape zonele de care este interesat.

Cele mai frecvente manevre de acest tip sunt endoscopia nazala si laringiana cu tija rigida si videofibroscopia flexibila.

Endoscopia nazala
 se efectueaza cu o tija foarte subtire si cu o anestezie locala in prealabil si ajuta medicul sa vizualizeze interiorul foselor nazale si zona din spatele nasului numita cavum sau rinofaringe.

Endoscopia laringiana se efectueaza tot cu ajutorul unei tije si ajuta medicul sa vizualizeze corzile vocale.
Alte manevre ce pot fi efectuate in cabinet sunt cele de examinare a nervilor cranieni si teste vestibulare pentru investigarea problemelor de echilibru. Daca auzul este scazut, medicul tau iti va recomanda efectuarea unei audiograme si eventual a unei impedante.

Examenul ORL nu implica durere, desi majoritatea pacientilor se pot simti stresati, este recomandata vizita la medic ori de cate ori exista simptome din cele mentionate sau disconfort.

programează-te!

Cere o programare

Alege varianta rapidă și fă-ți o programare online, completând câmpurile de mai jos.
Un reprezentant Ortokinetic te va contacta în maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.  Echipa Ortokinetic

  Cine vă consultă

  Dr. Mădălina Ana LUNGU

  Medic specialist O.R.L.

  DISTRIBUIE:

  Info pacienți

  Articole utile din blogul nostru

  Tot ce trebuie să știi despre artroscopie – 5 cele mai utilizate tipuri

  Artroscopia este o procedură chirurgicală minim invazivă care permite medicilor să vizualizeze, să diagnosticheze și să trateze […]

  Mai mult

  Ortopedia – ramură a medicinei care se ocupă de menținerea și îmbunătățirea stării fizice

  Înaintarea în vârstă, accidentele fizice sau anumite diagnostice își pot pune amprenta în mod negativ asupra stării fizice, determinând apariția durerii sau probleme de mobilitate care te pot împiedica să execuți chiar și cele mai simple activități.

  Mai mult

  Tipuri de proteze de genunchi: De la modelele parțiale la cele totale

  Protezele de genunchi reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru pacienții care suferă de afecțiuni musculo-scheletale grave. Acestea sunt concepute pentru a restabili mobilitatea și a reduce durerea asociată cu deteriorarea articulației genunchiului.

  Mai mult

  CONTACTEAZĂ-NE!

  Echipa noastră vă stă la dispoziție
  pentru orice întrebare!

  Clinica Pipera-Tunari 58

  021.9694 Tasta 1

  Clinica Timpuri noi

  021.9694 Tasta 2

  Clinica Dorobanți Bitolia 14

  021.9694 Tasta 3

  Clinica Băneasa

  021.9694 Tasta 4