Kinetoterapie - Ortokinetic

Tratamente

Kinetoterapia

Kinetoterapia sau gimnastica medicala, realizata prin programe personalizate de recuperare medicala, are in vedere refacerea nivelului functional in diverse afectiuni. Planul de recuperare intotdeauna este adaptat la varsta pacientului si conditia fizica actuala precum si la valorile parametrilor vitali și starea generala a pacientului.

Se realizeaza sub atenta supraveghere a specialistului, cu diverse aparate si accesorii pentru imbunatatirea activitatii fizice si a starii de sanatate.

Studiile au evidentiat in timp ca varsta nu reprezinta un impediment pentru practicarea exercitiilor fizice. Acestea pot corecta chiar si valorile colesterolului, diabetul şi obezitatea si au un efect de scădere a tensiunii arteriale, atat a celei sistolice, cat şi a celei diastolice.

Pentru anumiti pacienti este recomandat si un consult cardiologic inainte de inceperea sedintelor de kinetoterapie.

Kinetoterapia vizeaza in principal grupele mari de muşchi pe o durată de aproximativ 30 de minute, precedate de miscari de incalzire si incheiate cu miscari de revenire dupa efort, totalul de timp al unei sedinte fiind de 50 de minute. Educaţia pentru miscare realizata in mod corect, este indicat sa apara din primele zile de viaţă şi trebuie continuată constant.

Pentru nou-nascut si mai tarziu in copilaria mica, familia are rolul cel mai important in a forma deprinderile, iar copilul nu trebuie neaparat sa aiba probleme de sanatate pentru a face kinetoterapie, pentru ca miscarea este cea mai la indemana forma de terapie. Kinetoterapia aplicata unui bebelus ajuta la imbunatatirea mobilitatii si la stabilitatea articulatiilor dar stimuleaza si tonusul muscular, circulatia, digestia si respiratia. Acest lucru atrage dupa sine si stimularea psihica, astfel ca, copilul se va adapta mai usor la noile situatii din viata lui.

Dezvoltarea psihica reprezinta un proces care se desfasoara in stransa conexiune cu dezvoltarea motorie si biologica. Planul de exercitii parcurs de kinetoterapeut pentru dezvoltarea copilului, are in vedere si masajul terapeutic ori hidrokinetoterapia, forme adaptate la stadiul de dezvoltare al copilului: varsta, starea de sanatate, gradul de receptivitate la sedintele de kinetoterapie, nivelul de adaptare la efort si calitatile motrice ale copilului.

Fă o programare
sau vino la una dintre clinicile noastre

Hidrokinetoterapia

ofera rezultate foarte bune in tratamentul integral pentru o gama complexa de afecțiuni.

Aceasta se realizeaza intr-un mediu placut, in aer liber, numai in sediul nostru din Pipera si doar in anotimpul cald.

Kinetoterapia in apa aduce un plus prin faptul ca reduce greutatea corpului uman, facilitand astfel mobilitatea si pacientul se misca mai usor, ceea ce sporeste motivatia si reduce timpul de recuperare.

programează-te!

Cere o programare

Alege varianta rapidă și fă-ți o programare online, completând câmpurile de mai jos.
Un reprezentant Ortokinetic te va contacta în maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.



    DISTRIBUIE

    Cum funcționează tratamentul cu ultrasunete pentru durerile de genunchi?

    Durerile de genunchi pot transforma fiecare pas într-un mare disconfort și pot fi cauzate de mai mulți factori, în special o accidentare, artrită sau suprasolicitare. Când crema "miraculoasă" din reclamele de la TV nu face minuni, iar medicamentele antiinflamatoare devin o rutină, poate e momentul să descoperi o soluție diferită tratamentul cu ultrasunete pentru genunchi. Citește mai departe pentru a-i descoperi beneficiile.

    Mai mult

    Durerile de creștere la copii – cum le gestionăm?

    Ai observat vreodată cum, într-o zi, copilul tău pare mai înalt cu un centimetru, dar în aceeași zi se plânge de dureri misterioase la picioare? Așa se manifestă durerile de creștere, un fenomen perfect normal, dar deloc plăcut pentru cei mici și, uneori, destul de frustrant pentru tine. O vizită la o clinică privată de ortopedie în București te poate ajuta să afli mai multe!

    Mai mult

    Care este diferența dintre kinetoterapie și fizioterapie?

    Te-ai trezit vreodată întrebându-te ce diferenţă este între kinetoterapie şi fizioterapie, dar n-ai încercat să găseşti un răspuns pentru că ți s-a părut prea complicat? Poate că ai simţit că sună prea similar sau ai presupus că sunt acelaşi lucru. Ei bine, adevărul este că, deşi sunt complementare, aceste două concepte sunt destul de diferite.

    Mai mult

    CONTACTEAZĂ-NE!

    Echipa noastră vă stă la dispoziție
    pentru orice întrebare!

    Clinica Pipera-Tunari 58

    021.9694 Tasta 1

    Clinica Timpuri Noi

    021.9694 Tasta 2

    Clinica Dorobanți Bitolia 14

    021.9694 Tasta 3

    Clinica Băneasa

    021.9694 Tasta 4