Ortokinetic.ro - Reumatologie
Clinica Ortokinetic Bucuresti

Reumatologie

Reumatologie

Reumatologia sau bolile reumatice si musculo-scheletice se ocupa cu diagnosticarea, tratarea si recuperarea bolnavilor cu afectiuni nechirurgicale ale aparatului locomotor. Deoarece sunt de obicei dureroase, acute sau cronice, impiedica buna functionare a aparatului locomotor. 

Denumirea generica este reumatism.
 

Afectiuni specifice: 

    • Afectiuni degenerative provocate de degenerescenta si uzura articulatiilor sau de artroza membrelor cum sunt gonartroza, coxartroza, spondiloza, hernia discala lombara.
    • Afectiuni inflamatorii, autoimune: reumatismul articular acut, artrita reactiva, spondilita anchilozanta, poliartrita reumatoida, lupus eritematos sistemic, sclerodermia, polimiozita, dermatomiozita, artrita psoriazica
    • Afectiuni inflamatorii articulare si periarticulare: bursite, capsulite, entezite, tendinite, epicondilite, sindromul Dupuytren, sindromul de tunel carpian, nevralgia cervico-brahiala, calcificarile tendinoase ale umarului sau tendonului achilean, bursita calcica trohanteriana
    • Afectiuni metabolice: osteoporoza, osteomalacia
    • Afectiuni cauzate de prezenta cristalelor in articulatii: guta, condrocalcinoza, calcificarile
    • Afectiuni infectioase articulare: boala Lyme, artrita tuberculoasa, artrita gonococica
 

Metodele de diagnosticare folosite:

Metodele de diagnosticare folosite in reumatologie sunt multiple: analize biochimice, teste imunologice, teste genetice, masurarea densitatii osoase.
In centrele noastre medicale se pot completa investigatiile in vederea stabilirii unui diagnostic corect cu investigatii imagistice.
 

Metodele de tratament 

Tratamentul medicamentos si urmarirea atenta de catre medicul reumatolog: antiinflamatoare steroidiene si non-steroidiene, antialgice, decontracturante musculare, terapii modulatoare imunologice, tratament antiresorbtiv osos in osteoporoza.
De asemenea, in cadrul Centrelor Medicale Ortokinetic va punem la dispozitie programe complexe de recuperare medicala cu o echipa specializata.
 

Scopul medicului reumatolog este de a cauta indicii cu ajutorul carora sa poata sa elimine durerea si sa depisteze cauza.
Unele intrebari pot parea ca nu au legatura cu afectiunile articulare, insa medicul are un motiv intemeiat sa intrebe.

La finalul consultatiei, vei afla mai multe despre manifestarile afectiunii de care suferi, iar medicul va detine toate informatiile de care are nevoie pentru a stabili cel mai bun plan de tratament, pentru a rapsunde tuturor nevoilor tale.

Cine va consulta?

Solicita o programare acum

Alege varianta rapida si fa-ti o programare online, completând câmpurile de mai jos. Un reprezentant Ortokinetic te va contacta în maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.

Solicita o programare