Alte Specialități

Psihologie

Dezvoltarea psihologica a organismului uman este un mijloc terapeutic eficient in cadrul procesului de corectare sau vindecare a unor tulburari organice si/sau functionale ale sportivilor.

Antrenarea mintii, la fel ca si a corpului este recunoscuta din ce in ce mai mult ca fiind esentiala pentru a avea succes in sport. Intelegand unde trebuie aplicata psihologia in sport, poate ajuta la imbunatatirea motivatiei unui atlet si implicit a performantei.

 

 

Intelegerea si aplicarea principiilor psihologice sunt recunoscute ca fiind un element esential pentru imbunatatirea performantei in orice domeniu. 

Recunoscand impactul pe care il pot avea comportamentul, motivarea, personalitatea, stresul si presiunea asupra performantei, poate fi un pas esential pentru imbunatatirea modului in care antrenam, instruim si concuram.

Fă o programare
sau vino la una dintre clinicile noastre

Centrele medicale Ortokinetic incurajeaza o abordare unitara a complexitatii fiintei umane in ansamblul manifestarilor sale, permitand evaluarea si tratamentul unitar al pacientului, raportat la unicitatea persoanei.

Plecam de la viziunea sistematica corp – minte – spirit, prin psihoterapia integrativa se intelege o abordare unitara a complexitatii fiinitei umane in ansamblul manifestarilor sale, permitand evaluarea si tratamentul unitar si personalizat, al clientului.

Asa cum fiecare om este diferit, acest tip de psihoterapie permite utilizarea instrumentelor diferite, necesare si adaptate la nevoia fiecarui client care va intra in cabinet. Psihoterapia integrativa este o abordare holistica ce inglobeaza modele si tehnici din fiecare tip de psihoterapie, terapeutul fiind acela care decide ce anume i se potriveste cel mai bine clientului, in situatia despre care se discuta.

In cadrul sedintelor de psihoterapie incepe un proces de constientizare a gandurilor si emotiilor pe care le avem si care ne ghideaza, din umbra, comportamentul si reactiile.

Odata aduse din plan inconstient in plan constient, acestea isi pierd din puterea pe care o au, oferind posibilitatea de a alege in mod constient si asumat cu sustinerea continua a relatiei psihoterapeutice, in toate dimensiunile ei.

Suportul terapeutic este un proces individual, orientat spre rezultate, ce are ca scop identificarea, dezvoltarea si utilizarea abilitatilor necesare implementarii unui plan de actiune in orice domeniu, personalizat pe tipologia clientului. Acest proces este conceput pentru fiecare persoana in parte, in asa fel incat sa obtinem maxim de rezultate, cu resursele individuale specifice.

In cadrul sedintelor individuale incepem cu o analiza a situatiei actuale

O sedinta dureaza 50 de minute in care exploram care sunt provocarile pe care le intalnesti in viata de zi cu zi, ce bariere ai, cum au aparut si cum le putem gestiona. Vorbim despre idealurile tale, transpunerea lor in obiective realizabile si plan de actiune pentru indeplinirea lor. Ne concentram pe solutii, folosind invatamintele din trecut, avand incredere in viitor. 

Ce pasi faci, insotit, in procesul terapeutic?

Iti constientizezi viata asa cum este ea in prezent: atuuri si zone de dezvoltat
Identifici mecanismele de actionare si descoperi cai de a le optimiza
Ai descoperiri despre sine care iti pot ajuta viata personala si profesionala
Te accepti si intelegi “de ce”-urile din viata ta
Iti creezi obiective si strategii care te ajuta sa le atingi pas cu pas
Iti identifici si iti gestionezi barierele zilnice
Iti descoperi si cresti increderea si stima de sine
Inveti sa iti structurezi eficient stilul de viata
Dezvolti abilitati de relationare cu orice tip de comportament
Inveti sa te pretuiesti in primul rand tu si apoi ceilalti

Multe dintre situatiile grele de viata, provin din faptul ca uneori nu ne cunoastem suficient de bine, nu ne acceptam, traim o viata urmand trasee prestabilite, “pentru ca asa se face”, ne lasam propria responsabilitate de a alege, in mainile altora, uneori avem un stil de viata raportat la binele celor din jur, ori admitem compromisuri și facem lucruri pe care nu ni le dorim.

programează-te!

Cere o programare

Alege varianta rapidă și fă-ți o programare online, completând câmpurile de mai jos.
Un reprezentant Ortokinetic te va contacta în maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.  De cele mai multe ori, traim cu gandul la trecut, repetand aceleași tipare disfuncționale cu oamenii din viata noastra, emotiile ne pot impinge spre reactii instinctuale in detrimentul gestionarii lor in mod inteligent, poate ne devalorizam, ne invinovatim, ne este greu sa refuzam.

  Avem perioade cu nemultumiri frecvente, insa nu avem curaj sa facem o schimbare, uneori ne refugiem in mancare ori activitati efemere si ajungem sa ne deterioram sanatatea, traind haotic.

   

  Vom incerca sa compensam ceea ce ne lipseste ori problemele in general, dar asta nu face ca situatia sa se schimbe.

  E ca atunci cand maturam constant gunoiul sub covor. In timp, in zile, in ani, covorul va deveni neincapator si vom fi coplesiti, apare efectul “nu mai pot”…apare tristetea care uneori nici macar nu stim de la ce vine..

  ..și atunci ne gasim curajul de a face o schimbare sau sa folosim o alta abordare, pentru ca avem nevoie sa ne regasim pe noi insine pe sine, sa ne redobandim echilibrul.

  Vom face exercitii de constientizare si clarificare, pentru planuri de viata si vor exista discutii pe acele teme, iar totul se va desfasura interactiv, sub forma sedintelor periodice. 

  Un invingator nu este daca
  nu s-a luptat depasind bariere, lovindu-se iar si iar de greutati,
  infruntand frici si dureri,
  depasindu-si limitele proprii,
  ca apoi sa se intoarca zambitor,
  la viata.

  DISTRIBUIE:

  Info pacienți

  Articole utile din blogul nostru

  Ghid pentru RMN

  RMN-ul este una dintre cele mai cunoscute investigații de imagistică medicală existente, care de-a lungul timpului a […]

  Mai mult

  Programe de recuperare

  Programele de recuperare sunt concepute sa accelereze recuperarea dupa un traumatism sau o interventie chirurgicala. Ele includ […]

  Mai mult

  Signal

  Esti asigurat Signal Iduna? Parteneriatul Ortokinetic Clinic cu Signal Iduna a fost special creat sa vina in […]

  Mai mult

  CONTACTEAZĂ-NE!

  Echipa noastră vă stă la dispoziție
  pentru orice întrebare!

  Clinica Pipera-Tunari 58

  021.9694 Tasta 1

  Clinica Timpuri noi

  021.9694 Tasta 2

  Clinica Dorobanți Bitolia 14

  021.9694 Tasta 3

  Clinica Băneasa

  021.9694 Tasta 4