Osteodensitometrie - Ortokinetic

Imagistică și investigații

Osteodensitometrie

Suntem cea mai bună soluție atunci când vine vorba despre osteodensitometrii realizate la cele mai înalte standarde de eficiență și claritate. Deținem unul dintre cele mai noi și mai eficiente dispozitive de măsurare, care ne va permite să obținem o imagine precisă a investigației.

 

Siguranța serviciilor noastre este particularitatea de bază și elementul de maximă importanță pe care mizăm în clinică. Ne dorim ca fiecare persoană care ne trece pragul să se bucure de tratamentul pe care îl merită și de aceea ne adaptăm serviciile în funcție de noutățile care apar în domeniu.

Densitometria osoasă cu ultrasunete este o investigație neinvazivă, accesibilă și neiradiantă utilizată pentru a calcula riscul de osteoporoză. Pentru a avea un rezultat cât mai corect am dotat clinica cu un gadget nou, cu eficiență ridicată.

Osteodensitometru cu ultrasunete Osteo Pro este dispozitivul care ne va ajuta să descoperim și cele mai mici detalii ale stării dumneavoastră de sănătate.

Factori declanșatori ai osteoporozei

Fumatul și consumul constant de alcool
Sedentarismul
Determinismul genetic
Aportul scăzut de calciu și vitamina D
Alimentație nesănătoasă
Înaintarea în vârstă
Anumite medicamente și tratamente precum citostaticele, blocanții hormonali, glucocorticoizi
Unele antidiabetice administrate pe cale orală și anticoagulante
Ciclul menstrual neregulat
Bolile sistemice

Fă o programare
sau vino la una dintre clinicile noastre

Caracteristicile noului nostru osteodensitometru cu ultrasunete Osteo Pro

 • Parametrii ultrasunetelor: BUA (atenuarea ultrasunetelor pe bandă largă), SOS (viteza sunetelor),OI (index osteoporoza);
 • Măsurători: BUA, SOS;
 • Parametrii de diagnostic: OI, scor T (tânăr-adult), scor Z (vârsta potrivită);
 • Timp măsurare: un minut.

În cadrul clinicii noastre vă oferim servicii de înaltă calitate respectând toate standardele de siguranță existente, din dorința de a ne raporta la nevoile pe care le aveți din punct de vedere medical.

Avantajele unui osteodensitometru cu ultrasunete Osteo Pro

Dispozitivul pe care vi-l punem la dispoziție este un produs al tehnologiei care va facilita obținerea unor diagnostice mult mai precise.

 • Metoda de penetrare cu puncte fixe oferă pacienților mai multă siguranță și mai mult confort;
 • Este renumit pentru timpul scurt de măsurare, pentru precizia de excepție și pentru capacitatea de reproducere a imaginii;
 • Este ușor de folosit și poate verifica și imprima rezultatele măsurătorilor.

Avantajele utilizării unui asemenea dispozitiv sunt nenumărate, însă pentru noi rezultatele și confortul pacienților sunt elementele cărora le acordăm deosebit de mult interes.

Cine este predispus la osteoporoză?

Deși afecțiunea este mult mai frecventă la femei, din cauza eliberărilor de estrogen care au loc după menopauză, bărbații pot fi, de asemenea, expuși riscului de a face osteoporoză, mai ales dacă nivelul lor de testosteron este scăzut. În plus, un stil de viață sedentar, consumul regulat de alcool și țigări, cantitățile prea mici de calciu și vitamina D și tulburările de alimentație precum anorexia sau bulimia cresc considerabil riscul de osteoporoză.

Tehnica este recomandată tuturor femeilor aflate la menopauză, bărbaților cu vârsta peste 50 de ani, fumătorilor, celor care urmează tratamente de lungă durată cu corticosteroizi pentru boli cronice și tinerilor în stadiu de dezvoltare care prezintă simptome agresive ale bolii.

programează-te!

Cere o programare

Alege varianta rapidă și fă-ți o programare online, completând câmpurile de mai jos.
Un reprezentant Ortokinetic te va contacta în maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.  DISTRIBUIE:

  Info pacienți

  Articole utile din blogul nostru

  Tot ce trebuie să știi despre artroscopie – 5 cele mai utilizate tipuri

  Artroscopia este o procedură chirurgicală minim invazivă care permite medicilor să vizualizeze, să diagnosticheze și să trateze […]

  Mai mult

  Ortopedia – ramură a medicinei care se ocupă de menținerea și îmbunătățirea stării fizice

  Înaintarea în vârstă, accidentele fizice sau anumite diagnostice își pot pune amprenta în mod negativ asupra stării fizice, determinând apariția durerii sau probleme de mobilitate care te pot împiedica să execuți chiar și cele mai simple activități.

  Mai mult

  Tipuri de proteze de genunchi: De la modelele parțiale la cele totale

  Protezele de genunchi reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru pacienții care suferă de afecțiuni musculo-scheletale grave. Acestea sunt concepute pentru a restabili mobilitatea și a reduce durerea asociată cu deteriorarea articulației genunchiului.

  Mai mult

  CONTACTEAZĂ-NE!

  Echipa noastră vă stă la dispoziție
  pentru orice întrebare!

  Clinica Pipera-Tunari 58

  021.9694 Tasta 1

  Clinica Timpuri noi

  021.9694 Tasta 2

  Clinica Dorobanți Bitolia 14

  021.9694 Tasta 3

  Clinica Băneasa

  021.9694 Tasta 4