Care este diferența dintre kinetoterapie și fizioterapie? - Ortokinetic

Stiri

Care este diferența dintre kinetoterapie și fizioterapie?

Întreabă medicul

Întrebări pe subiect :

Te-ai trezit vreodată întrebându-te ce diferenţă este între kinetoterapie şi fizioterapie, dar n-ai încercat să găseşti un răspuns pentru că ți s-a părut prea complicat? Poate că ai simţit că sună prea similar sau ai presupus că sunt acelaşi lucru. Ei bine, adevărul este că, deşi sunt complementare, aceste două concepte sunt destul de diferite.

Pregăteşte-te să descoperi nu doar ce le separă, ci şi cum te pot ajuta să te simţi din nou în formă!

Ce este kinetoterapia?

Te poți gândi la un antrenor personal care nu doar că îşti învaţă corpul să fie mai puternic, dar îți reeducă fiecare mişcare. Asta îți oferă kinetoterapia. Este o formă de terapie bazată pe mişcări controlate, concepută pentru a trata diverse afecţiuni musculare, articulare sau neurologice. Dacă ai suferit o accidentare sau ai o afecţiune cronică care îţi limitează mobilitatea, kinetoterapia poate deveni cea mai bună aliată a ta. În schimb, totul nu se rezumă doar la exerciţii fizice repetitive. Este o artă a mişcării adaptată exact nevoilor tale. De exemplu, dacă ai probleme cu genunchii, exerciţiile vor fi orientați să-ţi refacă musculatura din jurul acestora şi să reducă durerea.

Fizioterapia

Pe de altă parte, fizioterapia este puțin diferită. Vorbim despre utilizarea tehnologiei şi a diferitelor proceduri pentru a trata durerea, inflamaţiile sau alte probleme medicale. Electroterapia, ultrasunetele, laserul terapeutic şi terapia cu unde de şoc sunt doar câteva exemple din arsenalul fizioterapiei. Fizioterapia este ideală dacă vrei să scapi rapid de dureri acute sau dacă ai nevoie de un boost pentru a-ţi accelera recuperarea. De exemplu, dacă ai o entorsă, atunci o sesiune de fizioterapie te poate ajuta să reduci inflamaţia rapid şi să-ţi recapeţi mobilitatea mult mai repede. Întreaga abordare este mai degrabă pasivă, iar tu te relaxezi în timp ce tehnologia face minuni.

Cum alegi ceea ce ai nevoie?

Aici vine partea complicată, dar interesantă. Kinetoterapia şi fizioterapia se completează. Uneori, s-ar putea să ai nevoie de ambele pentru a ajunge la o recuperare completă, motiv pentru care le poți privi ca pe două piese ale unui puzzle care formează imaginea ta perfectă de sănătate. Dacă durerea ta este acută şi abia te poţi mişca, fizioterapia ar putea fi primul pas. Odată ce dispare inflamaţia, kinetoterapia preia controlul, ajutându-te să-ţi recapeţi forţa şi funcţionalitatea. Cu alte cuvinte, fizioterapia pregăteşte terenul, iar kinetoterapia construieşte pe acest fundament.

Ortokinetic – soluţia ta pentru o viaţă activă

Dacă simţi că ai nevoie de ajutor şi nu şti cum să începi, poţi apela la Ortokinetic. La noi vei găsi specialiști care combină cele două discipline pentru a crea tratamente cât mai eficiente. Indiferent dacă este vorba despre dureri cronice, recuperare după o intervenţie chirurgicală sau doar dorinţa de a fi mai activ, Ortokinetic te poate ajuta să-ţi atingi obiectivele.

De ce contează diferenţa?

Este bine să ştii diferenţa între kinetoterapie şi fizioterapie pentru a lua decizii informate despre sănătatea ta. Alegerea greşită sau lipsa unei direcţii clare poate să-ţi prelungească suferinţa. Dar atunci când înţelegi cum funcţionează aceste terapii, ai puterea de a te pune pe drumul cel bun. Dacă te confrunţi cu probleme de mobilitate, dureri sau doar vrei să fii mai activ, știi ce ai de făcut! Călătoria ta spre o versiune mai bună a ta începe acum. Şi cine ştie? Poate kinetoterapia sau fizioterapia va fi exact soluţia care îţi schimbă viaţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fiți la curent cu activitățile noastre, precum și cu ultimele informații despre recentele tendințe în domeniul sănătății și sfaturi de la specialiștii noștri.

Info pacienți

Alte articole asemănătoare

Cum funcționează tratamentul cu ultrasunete pentru durerile de genunchi?

Durerile de genunchi pot transforma fiecare pas într-un mare disconfort și pot fi cauzate de mai mulți factori, în special o accidentare, artrită sau suprasolicitare. Când crema "miraculoasă" din reclamele de la TV nu face minuni, iar medicamentele antiinflamatoare devin o rutină, poate e momentul să descoperi o soluție diferită tratamentul cu ultrasunete pentru genunchi. Citește mai departe pentru a-i descoperi beneficiile.

Mai mult

Durerile de creștere la copii – cum le gestionăm?

Ai observat vreodată cum, într-o zi, copilul tău pare mai înalt cu un centimetru, dar în aceeași zi se plânge de dureri misterioase la picioare? Așa se manifestă durerile de creștere, un fenomen perfect normal, dar deloc plăcut pentru cei mici și, uneori, destul de frustrant pentru tine. O vizită la o clinică privată de ortopedie în București te poate ajuta să afli mai multe!

Mai mult

Ce tratează un ortoped – tot ce trebuie să știi despre sănătatea ta musculo-scheletală

Poate că și tu ai simțit la un moment dat disconfort în genunchi, dureri de spate sau o rigiditate în umeri care nu mai trece. Dar ce faci când aceste probleme devin mai mult decât niște simple neplăceri? Când îți afectează stilul de viață, somnul și chiar dispoziția? Un ortoped este un specialist care îți poate reda libertatea de mișcare și calitatea vieții.

Mai mult

CONTACTEAZĂ-NE!

Echipa noastră vă stă la dispoziție
pentru orice întrebare!

Clinica Pipera-Tunari 58

021.9694 Tasta 1

Clinica Timpuri Noi

021.9694 Tasta 2

Clinica Dorobanți Bitolia 14

021.9694 Tasta 3

Clinica Băneasa

021.9694 Tasta 4