Ortopedia – ramură a medicinei care se ocupă de menținerea și îmbunătățirea stării fizice - Ortokinetic

Stiri

Ortopedia – ramură a medicinei care se ocupă de menținerea și îmbunătățirea stării fizice

Întreabă medicul

Întrebări pe subiect :

Înaintarea în vârstă, accidentele fizice sau anumite diagnostice își pot pune amprenta în mod negativ asupra stării fizice, determinând apariția durerii sau probleme de mobilitate care te pot împiedica să execuți chiar și cele mai simple activități. Dacă te confrunți cu astfel de situații, o vizită la medicul ortoped te poate ajuta să depistezi care este cauza problemei și ce soluții de remediere noninvazive ai la dispoziție pentru a-ți recăpăta libertatea de mișcare.

Mușchi și oase sănătoase pe termen lung prin proceduri ortopedice specializate

Specialitate medicală care se adresează pacienților de toate vârstele care își doresc să își păstreze motricitatea și mobilitatea pentru cât mai mult timp, ortopedia se concentrează pe diagnosticarea, tratamentul și recuperarea afecțiunilor sistemului musculo-scheletal. Această ramură a medicinei are un impact semnificativ asupra calității vieții pacienților, ajutându-i să-și recâștige mobilitatea și să-și îmbunătățească funcționalitatea, aspecte care au avut de suferit în urma unor traumatisme, accidente sau din cauza anumitor afecțiuni medicale.

Aria de aplicabilitate a ortopediei este foarte vastă, intercalându-se în mod recurent cu procedurile de recuperare medicală, pentru a combate durerea și a crește nivelul de mobilitate fizică. Principalele afecțiuni care pot fi tratate prin proceduri ortopedice adaptate sunt:

Fracturi și leziuni osoase: Ortopezii tratează fracturile osoase și leziunile traumatice, ajutând la vindecarea și refacerea structurilor osoase.

Articulații și ligamente: Problemele legate de articulații, cum ar fi artrita sau leziunile de ligamente, sunt tratate în cadrul ortopediei.

Deformări congenitale: Ortopezii se ocupă de afecțiunile congenitale ale oaselor și articulațiilor, precum piciorul plat sau displazia de șold.

Afecțiuni neurologice: Pacienții cu afecțiuni neurologice, cum ar fi paralizia cerebrală sau scleroza multiplă, beneficiază de tratament ortopedic pentru a-și îmbunătăți mobilitatea.

Tratamentele ortopedice – soluție pentru îmbunătățirea tuturor aspectelor vieții

Vizitele la medicul ortoped te pot ajuta să îți înțelegi mai bine care sunt motivele din spatele problemelor cu care te confrunți, ce soluții ai pentru a le combate și ce trebuie să faci pe viitor pentru a preveni recidiva sau apariția unor afecțiuni similare. Ortopedia este o specialitate care acționează localizat asupra durerii și problemelor de la nivel sistemului musculo-scheletal, determinând o serie de beneficii adiacente care te ajută se te recuperezi mai repede și să îți reiei activitatea.

Tratamentele ortopedice adaptate nevoilor tale ajută la redobândirea independenței fizice în efectuarea activităților zilnice. Vei învăța cum să îți gestionezi eficient afecțiunile și, cu fiecare zi de progres, să îți recapeți încrederea în forțele proprii.

Tratamentele ortopedice acționează după o abordare holistică, țintind cauza, remediind simptomele și asigurând menținerea rezultatelor pe termen lung, prevenind recidiva. Tratamentul ortopedic reduce semnificativ riscul ca afecțiunile să recidiveze și îmbunătățește calitatea vieții pe termen lung prin îmbunătățirea condiției fizice și susținerea mobilității.

Deși ortopedia studiază și tratează afecțiunile de la nivelul oaselor, mușchilor și articulațiilor, are efecte benefice și asupra stării de spirit, prin simplul fapt că accelerează procesul de vindecare, te scapă de durere și ajută la recăpătarea încrederii în sine odată cu îmbunătățirea nivelului de mobilitate.

Principalele afecțiuni care pot fi depistate și tratate de medicul ortoped

Există o varietate de probleme de motricitate care pot fi descoperite în urma unui control ortopedic, majoritatea având soluții de tratament foarte facile dacă se acționează încă din stadiul incipient. Cel mai adesea pacienții se prezintă la cabinet atunci când se confruntă cu:

  • Artrita genunchiului: inflamații la nivelul articulației genunchiului, care pot fi de mai multe feluri (osteoartrita, artrita reumatoidă, artrita posttraumatică);
  • Coxartroza (artroza la nivelul genunchiului): atrofie musculară care se dezvoltă în timp și devine un proces dureros;
  • Entorsa/tendinita: afectează persoanele care fac sport sau activități zilnice; poate necesita tratament la domiciliu sau intervenții pentru repararea ligamentelor afectate.
  • Ruperea tendonului ahilean: se tratează cu repaus, comprese cu gheață, orteză sau chiar cu ghips;
  • Fractura cervicală: provocată de accidente sau traumatisme, se manifestă prin dureri, gât rigid, mobilitate redusă și chiar paralizie a membrelor.

În concluzie, majoritatea problemelor de mobilitate și durerile fizice pot fi tratate prin proceduri ortopedice adecvate dacă te prezinți la medic în timp util înainte ca afecțiunea să se agraveze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fiți la curent cu activitățile noastre, precum și cu ultimele informații despre recentele tendințe în domeniul sănătății și sfaturi de la specialiștii noștri.

Info pacienți

Alte articole asemănătoare

Cum funcționează tratamentul cu ultrasunete pentru durerile de genunchi?

Durerile de genunchi pot transforma fiecare pas într-un mare disconfort și pot fi cauzate de mai mulți factori, în special o accidentare, artrită sau suprasolicitare. Când crema "miraculoasă" din reclamele de la TV nu face minuni, iar medicamentele antiinflamatoare devin o rutină, poate e momentul să descoperi o soluție diferită tratamentul cu ultrasunete pentru genunchi. Citește mai departe pentru a-i descoperi beneficiile.

Mai mult

Durerile de creștere la copii – cum le gestionăm?

Ai observat vreodată cum, într-o zi, copilul tău pare mai înalt cu un centimetru, dar în aceeași zi se plânge de dureri misterioase la picioare? Așa se manifestă durerile de creștere, un fenomen perfect normal, dar deloc plăcut pentru cei mici și, uneori, destul de frustrant pentru tine. O vizită la o clinică privată de ortopedie în București te poate ajuta să afli mai multe!

Mai mult

Care este diferența dintre kinetoterapie și fizioterapie?

Te-ai trezit vreodată întrebându-te ce diferenţă este între kinetoterapie şi fizioterapie, dar n-ai încercat să găseşti un răspuns pentru că ți s-a părut prea complicat? Poate că ai simţit că sună prea similar sau ai presupus că sunt acelaşi lucru. Ei bine, adevărul este că, deşi sunt complementare, aceste două concepte sunt destul de diferite.

Mai mult

CONTACTEAZĂ-NE!

Echipa noastră vă stă la dispoziție
pentru orice întrebare!

Clinica Pipera-Tunari 58

021.9694 Tasta 1

Clinica Timpuri Noi

021.9694 Tasta 2

Clinica Dorobanți Bitolia 14

021.9694 Tasta 3

Clinica Băneasa

021.9694 Tasta 4