Ortopedia – ramură a medicinei care se ocupă de menținerea și îmbunătățirea stării fizice - Ortokinetic

Ghid pentru prima ta vizită

Ortopedia – ramură a medicinei care se ocupă de menținerea și îmbunătățirea stării fizice

Întreabă medicul

Întrebări pe subiect:

Înaintarea în vârstă, accidentele fizice sau anumite diagnostice își pot pune amprenta în mod negativ asupra stării fizice, determinând apariția durerii sau probleme de mobilitate care te pot împiedica să execuți chiar și cele mai simple activități. Dacă te confrunți cu astfel de situații, o vizită la medicul ortoped te poate ajuta să depistezi care este cauza problemei și ce soluții de remediere noninvazive ai la dispoziție pentru a-ți recăpăta libertatea de mișcare.

Mușchi și oase sănătoase pe termen lung prin proceduri ortopedice specializate

Specialitate medicală care se adresează pacienților de toate vârstele care își doresc să își păstreze motricitatea și mobilitatea pentru cât mai mult timp, ortopedia se concentrează pe diagnosticarea, tratamentul și recuperarea afecțiunilor sistemului musculo-scheletal. Această ramură a medicinei are un impact semnificativ asupra calității vieții pacienților, ajutându-i să-și recâștige mobilitatea și să-și îmbunătățească funcționalitatea, aspecte care au avut de suferit în urma unor traumatisme, accidente sau din cauza anumitor afecțiuni medicale.

Aria de aplicabilitate a ortopediei este foarte vastă, intercalându-se în mod recurent cu procedurile de recuperare medicală, pentru a combate durerea și a crește nivelul de mobilitate fizică. Principalele afecțiuni care pot fi tratate prin proceduri ortopedice adaptate sunt:

Fracturi și leziuni osoase: Ortopezii tratează fracturile osoase și leziunile traumatice, ajutând la vindecarea și refacerea structurilor osoase.

Articulații și ligamente: Problemele legate de articulații, cum ar fi artrita sau leziunile de ligamente, sunt tratate în cadrul ortopediei.

Deformări congenitale: Ortopezii se ocupă de afecțiunile congenitale ale oaselor și articulațiilor, precum piciorul plat sau displazia de șold.

Afecțiuni neurologice: Pacienții cu afecțiuni neurologice, cum ar fi paralizia cerebrală sau scleroza multiplă, beneficiază de tratament ortopedic pentru a-și îmbunătăți mobilitatea.

Tratamentele ortopedice – soluție pentru îmbunătățirea tuturor aspectelor vieții

Vizitele la medicul ortoped te pot ajuta să îți înțelegi mai bine care sunt motivele din spatele problemelor cu care te confrunți, ce soluții ai pentru a le combate și ce trebuie să faci pe viitor pentru a preveni recidiva sau apariția unor afecțiuni similare. Ortopedia este o specialitate care acționează localizat asupra durerii și problemelor de la nivel sistemului musculo-scheletal, determinând o serie de beneficii adiacente care te ajută se te recuperezi mai repede și să îți reiei activitatea.

Tratamentele ortopedice adaptate nevoilor tale ajută la redobândirea independenței fizice în efectuarea activităților zilnice. Vei învăța cum să îți gestionezi eficient afecțiunile și, cu fiecare zi de progres, să îți recapeți încrederea în forțele proprii.

Tratamentele ortopedice acționează după o abordare holistică, țintind cauza, remediind simptomele și asigurând menținerea rezultatelor pe termen lung, prevenind recidiva. Tratamentul ortopedic reduce semnificativ riscul ca afecțiunile să recidiveze și îmbunătățește calitatea vieții pe termen lung prin îmbunătățirea condiției fizice și susținerea mobilității.

Deși ortopedia studiază și tratează afecțiunile de la nivelul oaselor, mușchilor și articulațiilor, are efecte benefice și asupra stării de spirit, prin simplul fapt că accelerează procesul de vindecare, te scapă de durere și ajută la recăpătarea încrederii în sine odată cu îmbunătățirea nivelului de mobilitate.

Principalele afecțiuni care pot fi depistate și tratate de medicul ortoped

Există o varietate de probleme de motricitate care pot fi descoperite în urma unui control ortopedic, majoritatea având soluții de tratament foarte facile dacă se acționează încă din stadiul incipient. Cel mai adesea pacienții se prezintă la cabinet atunci când se confruntă cu:

  • Artrita genunchiului: inflamații la nivelul articulației genunchiului, care pot fi de mai multe feluri (osteoartrita, artrita reumatoidă, artrita posttraumatică);
  • Coxartroza (artroza la nivelul genunchiului): atrofie musculară care se dezvoltă în timp și devine un proces dureros;
  • Entorsa/tendinita: afectează persoanele care fac sport sau activități zilnice; poate necesita tratament la domiciliu sau intervenții pentru repararea ligamentelor afectate.
  • Ruperea tendonului ahilean: se tratează cu repaus, comprese cu gheață, orteză sau chiar cu ghips;
  • Fractura cervicală: provocată de accidente sau traumatisme, se manifestă prin dureri, gât rigid, mobilitate redusă și chiar paralizie a membrelor.

În concluzie, majoritatea problemelor de mobilitate și durerile fizice pot fi tratate prin proceduri ortopedice adecvate dacă te prezinți la medic în timp util înainte ca afecțiunea să se agraveze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fiți la curent cu activitățile noastre, precum și cu ultimele informații despre recentele tendințe în domeniul sănătății și sfaturi de la specialiștii noștri.

Info pacienți

Alte articole asemănătoare

Tipuri de proteze de genunchi: De la modelele parțiale la cele totale

Protezele de genunchi reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru pacienții care suferă de afecțiuni musculo-scheletale grave. Acestea sunt concepute pentru a restabili mobilitatea și a reduce durerea asociată cu deteriorarea articulației genunchiului.

Mai mult

Pastila de sănătate: Osteoporoza în cazul pacienților cu diabet zaharat

Odata cu inaintarea in varsta, procesul de pierdere osoasa este mai mare decat cel de formare osoasa, astfel oasele devin mai subțiri si mai fragile.

Mai mult

Pastila de sănătate: Tiroida și greutatea

Tiroida este o glanda in forma de fluture localizata in loja anterioara a gatului. O glanda tiroida normala, sanatoasa, de regula, din exterior nu este vizibila si este dificil de palpat.

Mai mult

CONTACTEAZĂ-NE!

Echipa noastră vă stă la dispoziție
pentru orice întrebare!

Clinica Pipera-Tunari 58

021.9694 Tasta 1

Clinica Timpuri noi

021.9694 Tasta 2

Clinica Dorobanți Bitolia 14

021.9694 Tasta 3

Clinica Băneasa

021.9694 Tasta 4