Tehnici de baza în kinetoterapie - Ortokinetic

Ghid pentru prima ta vizită

Tehnici de baza în kinetoterapie

Întreabă medicul

Întrebări pe subiect:

Recapătă-ți bucuria de a trăi cu ajutorul kinetoterapiei!

În cazul în care te confrunți cu dureri ale mușchilor sau ale oaselor și încă nu ai descoperit o metodă prin care să îți îmbunătățești mobilitatea, află că la Ortokinetic poți apela la specialiști în domeniul kinetoterapiei, care au o pregătire avansată în domeniu și care te pot ajuta să ajungi să îți recapeți pofta de viață. Cu ajutorul lor poți încerca tehnici de bază în kinetoterapie și te poți bucura de tratamente special create pentru afecțiunile de care suferi.

Mobilizarea și manipularea articulațiilor

Această tehnică implică aplicarea unor cantități precise de forță asupra unei articulații pentru a îmbunătăți mișcarea și funcția acesteia. Kinetoterapeuții sunt pregătiți să efectueze aceste mișcări în siguranță și în mod eficient pentru a reduce durerea și a crește flexibilitatea.

Exercițiul terapeutic

Vorbim de o componentă centrală a oricărui program de kinetoterapie pentru că aceste exerciții sunt concepute pentru a întări mușchii, a crește flexibilitatea și a îmbunătăți rezistența. Includ, de cele mai multe ori antrenamente de rezistență, exerciții de întindere, activități de echilibru și coordonare și exerciții cardiovasculare.

Terapia prin masaj

Masajul poate fi utilizat ca parte a terapiei fizice pentru a reduce tensiunea musculară, a accelara circulația sângelui și pentru a îmbunătăți flexibilitatea. Tehnicile pot varia de la masajul profund al țesuturilor până la mobilizarea ușoară și întinderea țesuturilor moi.

Tehnici ce implică temperatura

Căldura este utilizată pentru a crește fluxul sanguin, pentru a reduce spasmele musculare și pentru a promova relaxarea, în timp ce terapia prin frig poate minimiza inflamația și poate amorți zonele dureroase.

Electroterapie

Tehnici precum stimularea electrică transcutanată a nervilor și stimularea electrică a mușchilor sunt utilizate pentru a reduce durerea, a spori procesul de vindecare și pentru întări mușchii. Aceste metode utilizează curenți electrici pentru a stimula mușchii și nervii și au efecte calmante și revitalizate asupra acestora.

Hidrokinetoterapie

Presupune utilizarea apei pentru a ameliora disconfortul și a promova bunăstarea fizică. Hidroterapia se poate desfășura sub mai multe forme, de la exercițiile în apă, imersiunea cu apă caldă/rece și băile cu hidromasaj. Flotabilitatea, presiunea hidrostatică și temperatura apei pot fi, de asemenea, utilizate pentru a obține efecte terapeutice specifice.

Reeducarea neuromusculară

Această tehnică presupune învățarea corpului să se miște în moduri care să corecteze disfuncțiile și să promoveze mișcarea optimă. Reeducarea neuromusculară ar putea fi utilizată în urma unei leziuni sau a unei intervenții chirurgicale, dar și în cazul unor afecțiuni precum accidentul vascular cerebral sau boala Parkinson.

Antrenarea echilibrului

Acest tip de antrenament este esențial pentru a preveni eventualele dezechilibre, în special în cazul persoanele mai în vârstă. Terapeuții folosesc o varietate de tehnici pentru a îmbunătăți echilibrul de la exerciții, plăci de echilibru și sisteme computerizate concepute pentru a provoca controlul echilibrului, în așa fel încât bătrânii să își poată controla mai ușor mișcările.

Antrenarea mersului

Această tehnică este utilizată pentru a ajuta pacienții să meargă în siguranță și eficient și se realizează prin îmbunătățirea forței, a echilibrului și a coordonării. Este adesea implementată după o accidentare, după o intervenție chirurgicală sau pentru afecțiuni care afectează capacitatea de mers.

Terapia manuală

Implică tehnici precum lucrul cu țesuturile moi și mobilizarea articulațiilor pentru a crește amplitudinea de mișcare, pentru a reduce durerea, a diminua umflarea, pentru a reduce restricțiile și desigur, pentru a se îmbunătăți funcțiile mobile vitale.

Nu mai sta pe gânduri și intră chiar acum pe site-ul ortokinetic.ro pentru a afla detalii despre procedurile pe care le efectuează echipa de specialiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fiți la curent cu activitățile noastre, precum și cu ultimele informații despre recentele tendințe în domeniul sănătății și sfaturi de la specialiștii noștri.

Info pacienți

Alte articole asemănătoare

Ortopedia – ramură a medicinei care se ocupă de menținerea și îmbunătățirea stării fizice

Înaintarea în vârstă, accidentele fizice sau anumite diagnostice își pot pune amprenta în mod negativ asupra stării fizice, determinând apariția durerii sau probleme de mobilitate care te pot împiedica să execuți chiar și cele mai simple activități.

Mai mult

Tipuri de proteze de genunchi: De la modelele parțiale la cele totale

Protezele de genunchi reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru pacienții care suferă de afecțiuni musculo-scheletale grave. Acestea sunt concepute pentru a restabili mobilitatea și a reduce durerea asociată cu deteriorarea articulației genunchiului.

Mai mult

Pastila de sănătate: Osteoporoza în cazul pacienților cu diabet zaharat

Odata cu inaintarea in varsta, procesul de pierdere osoasa este mai mare decat cel de formare osoasa, astfel oasele devin mai subțiri si mai fragile.

Mai mult

CONTACTEAZĂ-NE!

Echipa noastră vă stă la dispoziție
pentru orice întrebare!

Clinica Pipera-Tunari 58

021.9694 Tasta 1

Clinica Timpuri noi

021.9694 Tasta 2

Clinica Dorobanți Bitolia 14

021.9694 Tasta 3

Clinica Băneasa

021.9694 Tasta 4