Tehnici de baza în kinetoterapie - Ortokinetic

Stiri

Tehnici de baza în kinetoterapie

Întreabă medicul

Întrebări pe subiect :

Recapătă-ți bucuria de a trăi cu ajutorul kinetoterapiei!

În cazul în care te confrunți cu dureri ale mușchilor sau ale oaselor și încă nu ai descoperit o metodă prin care să îți îmbunătățești mobilitatea, află că la Ortokinetic poți apela la specialiști în domeniul kinetoterapiei, care au o pregătire avansată în domeniu și care te pot ajuta să ajungi să îți recapeți pofta de viață. Cu ajutorul lor poți încerca tehnici de bază în kinetoterapie și te poți bucura de tratamente special create pentru afecțiunile de care suferi.

Mobilizarea și manipularea articulațiilor

Această tehnică implică aplicarea unor cantități precise de forță asupra unei articulații pentru a îmbunătăți mișcarea și funcția acesteia. Kinetoterapeuții sunt pregătiți să efectueze aceste mișcări în siguranță și în mod eficient pentru a reduce durerea și a crește flexibilitatea.

Exercițiul terapeutic

Vorbim de o componentă centrală a oricărui program de kinetoterapie pentru că aceste exerciții sunt concepute pentru a întări mușchii, a crește flexibilitatea și a îmbunătăți rezistența. Includ, de cele mai multe ori antrenamente de rezistență, exerciții de întindere, activități de echilibru și coordonare și exerciții cardiovasculare.

Terapia prin masaj

Masajul poate fi utilizat ca parte a terapiei fizice pentru a reduce tensiunea musculară, a accelara circulația sângelui și pentru a îmbunătăți flexibilitatea. Tehnicile pot varia de la masajul profund al țesuturilor până la mobilizarea ușoară și întinderea țesuturilor moi.

Tehnici ce implică temperatura

Căldura este utilizată pentru a crește fluxul sanguin, pentru a reduce spasmele musculare și pentru a promova relaxarea, în timp ce terapia prin frig poate minimiza inflamația și poate amorți zonele dureroase.

Electroterapie

Tehnici precum stimularea electrică transcutanată a nervilor și stimularea electrică a mușchilor sunt utilizate pentru a reduce durerea, a spori procesul de vindecare și pentru întări mușchii. Aceste metode utilizează curenți electrici pentru a stimula mușchii și nervii și au efecte calmante și revitalizate asupra acestora.

Hidrokinetoterapie

Presupune utilizarea apei pentru a ameliora disconfortul și a promova bunăstarea fizică. Hidroterapia se poate desfășura sub mai multe forme, de la exercițiile în apă, imersiunea cu apă caldă/rece și băile cu hidromasaj. Flotabilitatea, presiunea hidrostatică și temperatura apei pot fi, de asemenea, utilizate pentru a obține efecte terapeutice specifice.

Reeducarea neuromusculară

Această tehnică presupune învățarea corpului să se miște în moduri care să corecteze disfuncțiile și să promoveze mișcarea optimă. Reeducarea neuromusculară ar putea fi utilizată în urma unei leziuni sau a unei intervenții chirurgicale, dar și în cazul unor afecțiuni precum accidentul vascular cerebral sau boala Parkinson.

Antrenarea echilibrului

Acest tip de antrenament este esențial pentru a preveni eventualele dezechilibre, în special în cazul persoanele mai în vârstă. Terapeuții folosesc o varietate de tehnici pentru a îmbunătăți echilibrul de la exerciții, plăci de echilibru și sisteme computerizate concepute pentru a provoca controlul echilibrului, în așa fel încât bătrânii să își poată controla mai ușor mișcările.

Antrenarea mersului

Această tehnică este utilizată pentru a ajuta pacienții să meargă în siguranță și eficient și se realizează prin îmbunătățirea forței, a echilibrului și a coordonării. Este adesea implementată după o accidentare, după o intervenție chirurgicală sau pentru afecțiuni care afectează capacitatea de mers.

Terapia manuală

Implică tehnici precum lucrul cu țesuturile moi și mobilizarea articulațiilor pentru a crește amplitudinea de mișcare, pentru a reduce durerea, a diminua umflarea, pentru a reduce restricțiile și desigur, pentru a se îmbunătăți funcțiile mobile vitale.

Nu mai sta pe gânduri și intră chiar acum pe site-ul ortokinetic.ro pentru a afla detalii despre procedurile pe care le efectuează echipa de specialiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fiți la curent cu activitățile noastre, precum și cu ultimele informații despre recentele tendințe în domeniul sănătății și sfaturi de la specialiștii noștri.

Info pacienți

Alte articole asemănătoare

Care este diferența dintre kinetoterapie și fizioterapie?

Te-ai trezit vreodată întrebându-te ce diferenţă este între kinetoterapie şi fizioterapie, dar n-ai încercat să găseşti un răspuns pentru că ți s-a părut prea complicat? Poate că ai simţit că sună prea similar sau ai presupus că sunt acelaşi lucru. Ei bine, adevărul este că, deşi sunt complementare, aceste două concepte sunt destul de diferite.

Mai mult

Ce tratează un ortoped – tot ce trebuie să știi despre sănătatea ta musculo-scheletală

Poate că și tu ai simțit la un moment dat disconfort în genunchi, dureri de spate sau o rigiditate în umeri care nu mai trece. Dar ce faci când aceste probleme devin mai mult decât niște simple neplăceri? Când îți afectează stilul de viață, somnul și chiar dispoziția? Un ortoped este un specialist care îți poate reda libertatea de mișcare și calitatea vieții.

Mai mult

Proceduri de fizioterapie pentru coloană – ce trebuie să faci pentru sănătatea coloanei

Știai că durerile de spate reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate, care afectează aproximativ 80% dintre oameni la un moment dat în viață? Pentru mulți, disconfortul coloanei vertebrale este o realitate zilnică ce le afectează calitatea vieții și mobilitatea. Deși tratamentele convenționale pot aduce uneori alinare, fizioterapia este recunoscută ca fiind una dintre cele mai eficiente metode de a trata și preveni durerile de coloană pe termen lung.

Mai mult

CONTACTEAZĂ-NE!

Echipa noastră vă stă la dispoziție
pentru orice întrebare!

Clinica Pipera-Tunari 58

021.9694 Tasta 1

Clinica Timpuri Noi

021.9694 Tasta 2

Clinica Dorobanți Bitolia 14

021.9694 Tasta 3

Clinica Băneasa

021.9694 Tasta 4